...
τέντα

Πώς μπορούμε να προστατέψουμε την τέντα μας τις ημέρες των διακοπών μας;

Έργο της τέντας είναι να μας προστατεύει από τον ήλιο και τα διάφορα καιρικά φαινόμενα. Για να συνεχίσει βέβαια να συμβαίνει αυτό θα πρέπει και εμείς με τη σειρά μας να  προστατέψουμε την τέντα μας, κυρίως κατά τη διάρκεια της απουσίας μας λόγω διακοπών. Τι πρέπει να κάνουμε;

 

Ηρεμία και χαλάρωση. Ακριβώς αυτά που χρειαζόμαστε στις διακοπές μας. Πόσο ήρεμοι όμως μπορούμε να είμαστε εάν έχουμε αφήσει εκκρεμότητες πίσω; Μία από αυτές είναι και η προστασία της τέντας μας κατά τη διάρκεια της απουσίας μας.  Τι μπορούμε να κάνουμε και πώς μπορούμε να την προστατέψουμε τις ημέρες των διακοπών μας;

 

Μαζέψτε τη τέντα σας

Ανεξάρτητα του είδους της τέντας σας, είτε δηλαδή πρόκειται για τέντα με βραχίονες, είτε με αντηρίδες, είτε είναι τέντα κασετίνα ή κάθετη, το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να την μαζέψετε. Αν και οι τέντες διαθέτουν μεγάλη αντοχή τόσο στον ήλιο όσο και στον αέρα και τη βροχή, δεν υπάρχει λόγος να τις επιβαρύνουμε, ειδικά εάν δε βρισκόμαστε στο σπίτι μας και δε χρειάζεται να τις χρησιμοποιήσουμε. Η αποθήκευση τους θα αυξήσει ακόμα περισσότερο την διάρκεια ζωής τους και εσείς θα είστε ήρεμοι στις διακοπές σας πως όλα είναι τακτοποιημένα και σωστά.

 

Βεβαιωθείτε ότι είναι μαζεμένη σωστά

Το πρώτο βήμα είναι να μαζέψετε την τέντα σας. Το δεύτερο όμως, και εξίσου σημαντικό με το πρώτο, είναι να την αποθηκεύσετε σωστά. Βεβαιωθείτε πως το τεντόπανο είναι τεντωμένο και δεν απέχει πολύ από τη μία ή την άλλη μεριά. Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο θέλετε να αφήσετε την τέντα σας κατεβασμένη, όπως για παράδειγμα για να προστατέψετε τα έπιπλά σας από την ηλιακή ακτινοβολία, τότε βεβαιωθείτε πως το τεντόπανο δεν είναι χαλαρό και δεν κάνει μικρές λακκούβες.

 

Καθαρίστε το τεντόπανο

Εάν έχετε επιλέξει ένα ποιοτικό τεντόπανο για την τέντα σας, τότε το πιθανότερο είναι να μη χρειάζεται τόσο συχνή συντήρηση αφού θα είναι ήδη αδιάβροχο, θα διαθέτει μεγάλη απορροφητικότητα και θα είναι προστατευμένο από μύκητες. Παρ’ όλα αυτά, οι τέντες μας δε χρειάζονται καθάρισμα μόνο πριν τη χειμερινή αποθήκευση. Λίγο πριν τις καλοκαιρινές σας διακοπές και με την προοπτική πως η ηλιοφάνεια θα συνεχιστεί για κάποιους μήνες ακόμα, μπορείτε να κάνετε έναν ελαφρύ καθαρισμό. Ο καθαρισμός αυτός μπορεί να αφορά κυρίως τη σκόνη ή κάποια φύλλα που μπορεί να έχουν μαζευτεί.

 

Αν χρειάζεστε παραπάνω πληροφορίες σχετικά με την καλύτερη επιλογή εσωτερικής σκίασης για το χώρο σας, οι ειδικοί της σκίασης είναι διαθέσιμοι να σας εξυπηρετήσουν!

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 95 21 819 ή κάντε μια βόλτα από το κατάστημά μας, Δημοσθένους 27, Καλλιθέα.

Βρείτε μας στη σελίδα μας στο Facebook.

Μπραΐμης, οι ειδικοί στις λύσεις σκίασης!