...
τεντοπανα

Τεντόπανα: Με ποια κριτήρια πρέπει να τα επιλέγουμε;

Οι τέντες τόσο στα σπίτια μας, όσο και στις επιχειρήσεις παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς προσφέρουν δροσιά και προστασία από τον ήλιο και τα υπόλοιπα καιρικά φαινόμενα. Όμως, όση σημασία δώσουμε στο είδος της τέντας, δηλαδή αν πρόκειται για τέντα με αντηρίδες, με βραχίονες, τέντα κασετίνα, κάθετη, σε μπάρα ή καποτίνα, άλλο τόσο χρόνο θα πρέπει να αφιερώσουμε και στην επιλογή του κατάλληλου τεντόπανου.

Τι θα πρέπει να έχουμε στο νου μας πριν διαλέξουμε τεντόπανο και ποια κριτήρια θα πρέπει να παίξουν βασικό ρόλο στην επιλογή μας;

 

Πρώτα απ’ όλα η ποιότητα

Σίγουρα δε χρειάζεται να εξηγήσουμε πόσο σημαντική είναι η ποιότητα όταν πρόκειται να επιλέξουμε ένα τεντόπανο. Ένα πραγματικά ποιοτικό τεντόπανο μπορεί να αυξήσει κατά πάρα πολύ τη λειτουργικότητα μιας εξίσου ποιοτικής τέντας. Η αντοχή στο χρόνο και η ανθεκτικότητα θα πρέπει να είναι εξίσου σημαντικά με την ομορφιά, αφού το τεντόπανο που θα προτιμήσετε θα αποτελέσει μια μικρή επένδυση για το σπίτι σας.

Βασική συμβουλή είναι να επιλέξετε τεντόπανα αξιόπιστων εταιριών και να αναζητήσετε και τις απαραίτητες εγγυήσεις. Η επιλογή ενός τεντόπανου άγνωστης προέλευσης λίγο χαμηλότερου κόστους ίσως είναι λίγο πιο ελκυστική, αλλά σίγουρα είναι αποδεδειγμένα λανθασμένη, καθώς η φθορά του πανιού θα φανεί πολύ πιο άμεσα από το χρονικό διάστημα που σας έχουν αναφέρει.

 

Το χρώμα αποτελεί σήμα κατατεθέν για τα καταστήματα

Ένας άλλος παράγοντας που θα πρέπει να εξεταστεί, προτού προβείτε στην αγορά ενός τεντόπανου, ειδικά εάν πρόκειται να τοποθετηθεί σε τέντας καταστήματος, είναι το χρώμα. Πόσες φορές ως καταναλωτές έχουμε εντοπίσει το κατάστημα που αναζητούμε απλά και μόνο από τα χαρακτηριστικά χρώματα της τέντας του; Το χρώμα του υφάσματος μπορεί είτε να εναρμονίζεται και να πλαισιώνει τον γύρω χώρο, είτε να ξεχωρίζει σε μεγάλο βαθμό τονίζοντας με αυτό τον τρόπο την επιχείρηση.

 

Δώστε σημασία στο περιβάλλον γύρω σας

Αυτή η συμβουλή έχει ως αποδέκτη κυρίως ανθρώπους που ενδιαφέρονται να τοποθετήσουν τεντόπανο σε εξοχικές κατοικίες ή σε μέρη όπου υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για τα χρώματα των κατοικιών, όπως για παράδειγμα στα σπίτια που βρίσκονται στις Κυκλάδες. Το γύρω περιβάλλον μπορεί πραγματικά να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την επιλογή του κατάλληλου τεντόπανου. Αν το σπίτι βρίσκεται σε κάποιο βουνό ή είναι περιτριγυρισμένο από δέντρα ή βλάστηση, τότε οι πιο γήινοι τόνοι στην επιλογή τέντας θα δέσουν όμορφα με το γύρω περιβάλλον.

 

Δώστε βαρύτητα στην αισθητική του σπιτιού

Το στυλ και η γενικότερη αισθητική και διακόσμηση του σπιτιού ή της επιχείρησης αποτελούν έναν ακόμα καθοριστικό παράγοντα που θα επηρεάσει την επιλογή του τεντόπανου. Εάν η διακόσμηση είναι παραδοσιακή, ρομαντική, industrial έχει σημασία, καθώς τότε θα πρέπει να επιλέξετε είτε βασικά χρώματα, μοτίβα και γήινους τόνους, εμπριμέ ή φλοράλ υφάσματα ή μονόχρωμα και σκούρα τεντόπανα αντίστοιχα. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχάσετε να δώσετε προσοχή και στο εσωτερικό ύφασμα της τέντας.

 

Προσέξτε το μέγεθος της τέντας

Το πόσο μεγάλη είναι η τέντα έχει σημασία για το σχέδιο και χρώμα του τεντόπανου. Εάν για παράδειγμα η τέντας σας είναι μεγάλη, τότε θα πρέπει να προτιμήσετε είτε μονόχρωμα τεντόπανα, είτε σχέδια με μεγάλα μοτίβα, έτσι ώστε να αποφύγετε να γίνει το σχέδιο κουραστικό στο μάτι.

Αν χρειάζεστε παραπάνω πληροφορίες σχετικά με την καλύτερη επιλογή εσωτερικής σκίασης για το χώρο σας, οι ειδικοί της σκίασης είναι διαθέσιμοι να σας εξυπηρετήσουν!

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 95 21 819 ή κάντε μια βόλτα από το κατάστημά μας, Δημοσθένους 27, Καλλιθέα.

Βρείτε μας στη σελίδα μας στο Facebook.

Μπραΐμης, οι ειδικοί στις λύσεις σκίασης!