...

Πώς μπορείτε να διατηρήσετε την τέντα σας καθαρή και προστατευμένη το χειμώνα;

Όλοι προετοιμάζουν το σπίτι τους όταν ο χειμώνας είναι προ των πυλών. Άλλοι θα κάνουν έλεγχο του καυστήρα ή του τζακιού, άλλοι θα επισκευάσουν και θα ελέγξουν τη μόνωση του σπιτιού τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δε θέλει να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Από τη λίστα προετοιμασίας μας όμως, δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τη φροντίδα των τεντών μας.

Γιατί είναι σημαντικό να είναι καθαρή η τέντα;

Το να διατηρείτε την τέντα σας καθαρή είναι πάρα πολύ σημαντικό, καθώς εάν ένας λεκές παραμείνει στην επιφάνεια της για μεγάλο χρονικό διάστημα, σταδιακά μπορεί να μετατραπεί σε μούχλα. Ο μόνος τρόπος για να το αποφύγετε είναι να φροντίσετε για τον σωστό και συχνό καθαρισμό της.

Ποια είναι όμως τα βήματα για το σωστό καθαρισμό;

Η τέντα πρέπει να είναι στεγνή

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία του καθαρισμού, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τεντόπανο σας είναι απολύτως στεγνό. Το ίδιο ισχύει και για μετά το καθάρισμα. Θα πρέπει να αφήσετε την τέντα να στεγνώσει τελείως και μόνο τότε θα την μαζέψετε.

Η θερμοκρασία του νερού έχει σημασία

Όταν καθαρίζετε την τέντα σας θα πρέπει να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό μαζί με ένα ήπιο σαπούνι. Έτσι, με τη βοήθεια μιας σκούπας θα απομακρύνετε τους λεκέδες. Είναι σημαντικό να αποφύγετε τα ισχυρά καθαριστικά και το ζεστό νερό, καθώς μπορεί να προκαλέσουν φθορές στην ποιότητά του υφάσματος της τέντας.

Προσέξτε την εσωτερική πλευρά της

Η εσωτερική πλευρά της τέντας δεν είναι τόσο απαιτητική στον καθαρισμό όσο η εξωτερική. Ο καθαρισμός της μπορεί να γίνει με ένα απλό βούρτσισμα. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μία καθαρή βούρτσα οικιακής χρήσης.

 

Προστασία τέντας κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προστατεύσετε την τέντα σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Εμείς στα προτείνουμε τρεις απλές συμβουλές, έτσι ώστε όλα να γίνουν πιο εύκολα.

Βούρτσισμα

Βουρτσίστε τη σκόνη, τα φύλλα και ότι μπορεί να έχει πέσει πάνω στην τέντα σας. Το ιδανικό θα ήταν να βουρτσίσετε την τέντα σας από την υψηλότερη προς τη χαμηλότερη μεριά, χρησιμοποιώντας μια απαλή βούρτσα.

Επισκευή σκισιμάτων και ζημιών

Ο χειμώνας είναι μια καλή περίοδος και να προχωρήσετε σε διάφορες επιδιορθώσεις της τέντας σας, και αυτό γιατί δεν τη χρησιμοποιείτε τόσο συχνά. Μαζί με τις υπόλοιπες δουλειές συντήρησης για το χειμώνα, προσθέστε και την επισκευή τυχόν σκισιμάτων, έτσι ώστε να είναι έτοιμη προς χρήση του θερινούς μήνες.

Ανοικτή ή κλειστή τέντα;

Εάν πληροφορηθείτε ότι αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα είναι προτιμότερο να μαζέψετε την τέντα σας, έτσι ώστε να την προφυλάξετε από φθορές που μπορεί να προκύψουν.

Εάν, από την άλλη μεριά θέλετε η τέντα σας να είναι μονίμως ανοικτή, βεβαιωθείτε πως το πανί είναι πλήρως τεντωμένο, ειδικά σε περίπτωση βροχής ή αέρα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί το νερό πρέπει να κυλάει, να απομακρύνεται και να μην συσσωρεύεται επάνω της.

 

Αν χρειάζεστε παραπάνω πληροφορίες σχετικά με την καλύτερη επιλογή εσωτερικής σκίασης για το χώρο σας, οι ειδικοί της σκίασης είναι διαθέσιμοι να σας εξυπηρετήσουν!

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 95 21 819 ή κάντε μια βόλτα από το κατάστημά μας, Δημοσθένους 27, Καλλιθέα.

Βρείτε μας στη σελίδα μας στο Facebook.

Μπραΐμης, οι ειδικοί στις λύσεις σκίασης!