...

Καθαρισμός Τέντας: Πώς να τον κάνετε σωστά;

Οι τέντες δεν είναι απλά ένα διακοσμητικό στοιχείο του σπιτιού μας, αλλά ένας μηχανισμός που μας προστατεύει από τα καιρικά φαινόμενα όπως έντονη ηλιοφάνεια και βροχή.

Γιατί ο καθαρισμός μίας τέντα είναι απαραίτητος;

Ταυτόχρονα όμως η τέντα παραμένει εκτεθειμένη τόσο σε καιρικές όσο και εν γένει περιβαλλοντικές συνθήκες με αποτέλεσμα να μην παραμένει πάντα καθαρή. Ο καθαρισμός της τέντας είναι μια αρκετά δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία καθοριστικής όμως σημασίας για τη σωστή της συντήρηση, καθώς με το σωστό πλύσιμο εξασφαλίζεται περισσότερος χρόνος ζωής για το πανί.

Οτιδήποτε πέφτει πάνω στις τέντες σας όπως στάχτη, περιττώματα πουλιών, φύλλα, αποτσίγαρα ή ακόμη και μικρά κομμάτια τσιμέντου από παρακείμενες οικοδομές, μπορεί σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες να διαβρώσει τη ποιότητα των πανιών. Επίσης λεκέδες που έχουν μείνει στο ύφασμα του πανιού πάνω από ένα χρόνο μπορεί να μετατραπούν σε μούχλα. Το ίδιο καταστροφικό μπορεί να είναι και το νερό της βροχής όταν λιμνάζει πάνω στις τέντες. Το λιμνάζον νερό τεντώνει και φθείρει τα νήματα του πανιού δημιουργώντας μούχλα και λεκέδες.

Αν σας προβληματίζει πως θα καθαρίσετε τις τέντες σας από την εξωτερική πλευρά του πανιού υπάρχουν δύο λύσεις:

  • Είτε να ζητήσετε από τον γείτονα που μένει ακριβώς πάνω από εσάς να σας επιτρέψει την πρόσβαση στη βεράντα του ώστε να καθαρίσετε την τέντα με νερό και μία σκούπα με μεγάλο κοντάρι.
  • Σε περίπτωση τώρα που αυτό δεν μπορεί να συμβεί θα πρέπει να μαζεύετε σιγά – σιγά την τέντα και ανεβασμένοι πάνω σε μία σκάλα να καθαρίζετε σταδιακά την εξωτερική της επιφάνεια που τυλίγεται.

Καλό είναι λοιπόν, να απομακρύνετε τους λεκέδες όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Καθαρίστε τους μικρούς και εύκολους λεκέδες όταν η τέντα είναι στεγνή με ένα απαλό βούρτσισμα το οποίο θα κάνετε με μια σκούπα και κρύο ή χλιαρό νερό. Μην χρησιμοποιείτε ζεστό νερό καθώς αυτό μπορεί να συρρικνώσει τις ίνες του υφάσματος.

Στην περίπτωση πιο δύσκολων και μεγάλων λεκέδων καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε κάποιο ήπιο καθαριστικό βάζοντάς το πάνω στη σκούπα και τρίβοντάς το ελαφριά και ξεπλένοντας το καλά με άφθονο νερό. Μην ξεχάσετε μετά από αυτήν τη διαδικασία να αφήσετε την τέντα σας ανοιχτή ώστε να στεγνώσει φυσικά με τη βοήθεια του ήλιου.

Ενδιαφέρεστε για επαγγελματικό καθαρισμό για την τέντα στο σπίτι ή την επιχείρησή σας; Το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας μας βρίσκεται στη διάθεσή σας!

Επικοινωνήστε μαζί μας στο  ☎️210 95 21 819 ή επισκεφθείτε μας στο κατάστημά μας στην Καλλιθέα, Δημοσθένους 27.

Βρείτε μας στη σελίδα μας στο Facebook.

Μπραΐμης. Οι ειδικοί στις λύσεις σκίασης!