...
Τέντες σε βεράντα σπιτιού με πισίνα

Πλήρης Οδηγός Αγοράς: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις τέντες!

Γιατί να επιλέξετε τέντες;

Όλοι γνωρίζουν τις πρακτικές ιδιότητες μιας τέντας. Άλλωστε, ο βασικότερος σκοπός της είναι φυσικά να παρέχει σκίαση, ιδιωτικότητα και προστασία στον κάθε χώρο που εγκαθίστανται. Αυτό όμως που δεν συνειδητοποιούν οι περισσότεροι είναι το γεγονός ότι μια τέντα μπορεί πραγματικά να αναβαθμίσει κατά πολύ την αισθητική του χώρου τους.

Πλέον, η αγορά συστημάτων σκίασης είναι πιο πλήρης από ποτέ και παρέχει μεγάλη ποικιλία επιλογών που καλύπτουν όλες τις λειτουργικές και αισθητικές ανάγκες των καταναλωτών. Έτσι, και η εταιρεία μας παρέχει προϊόντα σκίασης υψηλής ποιότητας, με συνέπεια και σεβασμό στις ανάγκες κάθε πελάτη.

Ποια, όμως, είναι τα κυριότερα πλεονεκτήματα τους;

 

Μεγάλη Χρηστικότητα – Εύκολος Χειρισμός

Αυτό που έχει καταφέρει να εδραιώσει τις τέντες ως το κορυφαίο σύστημα σκίασης είναι τόσο η μεγάλη τους χρηστικότητα, όπως και η ευκολία στο χειρισμό τους. Οι τέντες μπορούν να λειτουργούν είτε χειροκίνητα, είτε ηλεκτροκίνητα στην πιο σύγχρονη μορφή τους.

Οι αυτοματισμοί στον χειρισμό της μπορούν πραγματικά να διευκολύνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων. Ειδικά μάλιστα στην περίπτωση που η τέντα τοποθετείται σε επαγγελματικό χώρο. Με το πάτημα ενός κουμπιού, η τέντα πλέον μπορεί να ανοίγει ή να αποθηκεύεται μέσα σε λίγα λεπτά. Στην εταιρεία Μπραΐμης συνεργαζόμαστε με την εταιρεία Somfy, τη μεγαλύτερη και πιο αξιόπιστη εταιρεία αυτοματισμών παγκοσμίως.

Μεγάλη ποικιλία σχεδίων & εφαρμογών

Η γκάμα σχεδίων, χρωμάτων και εφαρμογών που παρέχεται από τους επαγγελματίες του χώρου είναι ανεξάντλητη και εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες σκίασης και αισθητικής αναβάθμισης του χώρου, ενώ παράλληλα καλύπτει μεγάλο εύρος τιμών. Στην εταιρεία μας θα βρείτε σχέδια και τύπους τεντόπανων από τους κορυφαίους προμηθευτές. (Tencate, Docril, Calbari, Recasens, Dickson, Sattler)

Προστασία από τον ήλιο

Η κύρια αποστολή μιας τέντας είναι φυσικά η προστασία από τον ήλιο. Τόσο οι ιδιωτικοί, όσο και οι επαγγελματικοί χώροι πρέπει να προστατεύονται από τον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες. Ειδικά σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, όπου την πλειονότητα του έτους επικρατεί ηλιοφάνεια, η σκίαση είναι κάτι απαραίτητο για ένα ευχάριστο και δροσερό περιβάλλον με σταθερή θερμοκρασία.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η υπεριώδης UV ακτινοβολία μπορεί να είναι αρκετά επιβλαβής τόσο για εμάς τους ίδιους, όσο και για το χώρο μας, αφού καταστρέφει και αλλοιώνει τις επιφάνειες, τα έπιπλα και τα υφάσματα.

 

Θερμομόνωση του χώρου

Η διατήρηση της θερμοκρασίας του χώρου σε σταθερά επίπεδα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι κομβικής σημασίας. Θα σας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα σε βάθος χρόνου, ενώ θα σας γλιτώσει από περιττά έξοδα. Το καλοκαίρι θα έχετε ένα δροσερό και σκιερό περιβάλλον, έτοιμο να αξιοποιηθεί ακόμα και τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας, ενώ το χειμώνα ο χώρος θα προστατεύεται από το κρύο, έχοντας μία σταθερή θερμοκρασία.

Προστασία από τη βροχή και τον αέρα

Η βροχή και ο δυνατός αέρας είναι δύο περιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσουν αρκετά προβλήματα σε ένα χώρο. Θωρακίζοντας το χώρο μας με μία τέντα, τον προστατεύουμε αποτελεσματικά, καθιστώντας τον λειτουργικό και αξιοποιήσιμο όλον το χρόνο.

Τι πρέπει να προσέξετε;

Πριν προχωρήσετε στην αγορά μίας τέντας, υπάρχουν ορισμένα σημεία που πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή. Πιο συγκεκριμένα η τέντα σας θα πρέπει:

  • Να είναι αδιάβροχη
  • Να απορροφά τις υπεριώδεις ακτίνες UVA & UVB
  • Να έχει υποστεί ειδική επεξεργασία για μύκητες
  • Να ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες και τις ιδιομορφίες του χώρου σας
  • Να είναι σταθερή και ανθεκτική σε όλες τις καιρικές συνθήκες (μηχανισμός, κατασκευή)
  • Να έχει τεντόπανο κατασκευασμένο από ποιοτικά υλικά, υψηλής αντοχής

Η εταιρεία Μπραΐμης συνεργάζεται με μερικούς από τους κορυφαίους κατασκευαστές τεντόπανων, όπως η Tencate και η Calbari, οι οποίες προσφέρουν τεράστια ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων για να επιλέξετε.

Που χρησιμοποιούνται οι τέντες;

Ανάλογα με το χώρο που τοποθετούνται, οι τέντες διακρίνονται σε:

  • Μπαλκονιού.
  • Κήπου.
  • Βεράντας.
  • Για επαγγελματική χρήση.

 

Ποιες τέντες είναι κατάλληλες ανάλογα με το χώρο σας;

Στην αγορά υπάρχουν διαθέσιμα διαφορετικά συστήματα που καλύπτουν ποικιλία αναγκών και αρχιτεκτονικών ιδιαιτεροτήτων. Τα κυριότερα από αυτά είναι:

Τέντες με αντηρίδες ή σε μπάρα

Δύο απόλυτα σταθερές, λειτουργικές και οικονομικές λύσεις, με μεγάλη ανθεκτικότητα στη φθορά του χρόνου. Ιδανικές για μικρά μπαλκόνια, ανομοιόμορφους δομικά χώρους και επιχειρήσεις με μεγάλη πρόσοψη.

Τέντες με σπαστούς βραχίονες

Η εξελιγμένη μορφή των τεντών με σταθερούς βραχίονες. Μπορούν να τοποθετηθούν σε όλα τα μπαλκόνια και τις βεράντες, ενώ ο χειρισμός τους είναι χειροκίνητος ή ηλεκτροκίνητος. Ο βραχίονας που διαθέτουν ουσιαστικά τους επιτρέπει να καλύπτουν με ευκολία επιφάνειες πολλών τετραγωνικών μέτρων (π.χ. μεγάλες βεράντες), αλλά και χώρους με δομικές ή αρχιτεκτονικές ιδιαιτερότητες.

Τέντες Κασετίνες

Το πιο καινοτόμο είδος της κατηγορίας είναι οι τέντες κασετίνες. Τα μηχανικά μέρη αποθηκεύονται σε μία ειδική θήκη αλουμινίου και έτσι δεν επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο ο καθαρισμός και η συντήρηση τους διευκολύνεται σημαντικά. Είναι εξαιρετικές για εξωτερικούς χώρους καταστημάτων, καθώς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ανοίγουν και κλείνουν, προσφέροντας πλούσια και ποιοτική σκίαση ή ένα ανοιχτό και ευάερο περιβάλλον.

Τέντες Καποτίνες

Οι τέντες καποτίνες είναι μικρές, κυρτές, με χαρακτηριστικό σχήμα προσφέρουν αυτό ακριβώς που χρειάζονται οι επιχειρήσεις από άποψη σκίασης, ενώ παράλληλα δημιουργούν ένα άρτιο οπτικά και αισθητικά αποτέλεσμα. Είναι εξαιρετικές επιλογές για την κάλυψη παραθύρων και γενικότερα μικρών χώρων, όπως π.χ. μία είσοδος.

Τέντες Ριντό

Γνωστές και ως κάθετες τέντες, χρησιμοποιούνται για την επέκταση των καταστημάτων, για την πλευρική κάλυψη μπαλκονιών, αλλά και για την προστασία από αδιάκριτα βλέμματα. Πέραν του κλασικού υφασμάτινου τεντόπανου, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ειδικής ζελατίνας PVC.

Τέντες ΡιντόΤεντοπέργκολες

Εξαιρετική επιλογή για μεγάλες βεράντες, κήπους και εξωτερικούς χώρους καταστημάτων. Αποτελούν ουσιαστικά έναν συνδυασμό κλασικής πέργκολας και τέντας. Διαθέτουν σκελετό από 100% ανοξείδωτο αλουμίνιο. Οι τεντοπέργκολες προσφέρουν τη δυνατότητα ηλεκτροστατικής βαφής σε 4 RAL αποχρώσεις. Λειτουργούν με κιβώτιο κίνησης (μοτέρ) Somfy για μεγαλύτερη ευκολία χειρισμού. Στην κατασκευή μπορεί να προστεθεί φωτισμός LED με Dimmer (ροοστάτη) για εντυπωσιακό αποτέλεσμα και τις νυχτερινές ώρες.

 

Τι πρέπει να προσέξετε στη συντήρηση της τέντας σας;

Όποιο σύστημα κι αν επιλέξετε, πρέπει να έχετε κατά νου πως ο τακτικός καθαρισμός και η συντήρηση της τέντας είναι απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να γίνονται τακτικά και με σωστό τρόπο. Η συντήρηση αυξάνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής μίας τέντας, προστατεύοντάς τη από τυχόν φθορές που μπορεί να προκύψουν από το πέρασμα του χρόνου.

Τα 3 πολύ βασικά μέτρα που πρέπει να εφαρμόζετε είναι τα εξής:

Τακτικός καθαρισμός

Ο σωστός και τακτικός καθαρισμός του τεντόπανου είναι κάτι που θα αναδείξει την τέντα και τον χώρο σας, ενώ παράλληλα θα της χαρίσει αρκετά χρόνια ζωής. Νερό και σαπούνι ήπιου Ph είναι ο καλύτερος συνδυασμός για εύκολο και αποτελεσματικό, οικιακό καθάρισμα. Εάν ωστόσο η τέντα σας έχει δύσκολους λεκέδες, η βοήθεια ενός ειδικού είναι απαραίτητη.

Προστασία από έντονα καιρικά φαινόμενα

Ανεξάρτητα από το πόσο ποιοτικό και ανθεκτικό είναι το τεντόπανο που διαθέτετε, σε περιπτώσεις που επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα (π.χ. χαλαζόπτωση), οι τέντες είναι προτιμότερο να μαζεύονται. Εάν πάλι θέλετε να διατηρείτε την τέντα σας κατεβασμένη, βεβαιωθείτε πως το πανί είναι πλήρως τεντωμένο και το σύστημα περασμένο γερά στις ασφάλειες του, όπως π.χ. οι τέντες με αντηρίδες. Στην περίπτωση που σκοπεύετε να λείψετε για κάποιες μέρες από το σπίτι ή την επιχείρησή σας, η τέντα πρέπει να παραμένει ανεβασμένη.

Έγκαιρη Επιδιόρθωση

Εάν η τέντα έχει υποστεί οποιαδήποτε φθορά, είναι σημαντικό να επιδιορθωθεί άμεσα από κάποιο ειδικό. Με το πέρασμα του χρόνου, ακόμα και ένα μικρό σκίσιμο μπορεί να οδηγήσει στην ολική καταστροφή της τέντας. Σε κάθε περίπτωση μη προσπαθήσετε να την επιδιορθώσετε μόνοι σας, διότι στην προσπάθεια σας μπορεί να μεγεθύνετε την ήδη υπάρχουσα φθορά.

Αν χρειάζεστε παραπάνω πληροφορίες σχετικά με το σωστή συντήρηση της τέντας σας διαβάστε εδώ.

Εάν, πάλι, δεν σαν κάλυψαν όλα τα παραπάνω και χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, οι ειδικοί της σκίασης είναι διαθέσιμοι να σας εξυπηρετήσουν!

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ☎️ 210 95 21 819 ή κάντε μια βόλτα από το κατάστημά μας, Δημοσθένους 27, Καλλιθέα.

Βρείτε μας στη σελίδα μας στο Facebook.

Μπραΐμης, οι ειδικοί στις λύσεις σκίασης!