...
sintirisi-tentas

Συντήρηση Τέντας: Κάντε την τέντα σας να δείχνει σαν καινούρια!

Οι τέντες πέρα από συστήματα σκίασης, αποτελούν μια μακροπρόθεσμη επένδυση για τον οικιακό ή επαγγελματικό μας χώρο. Προστατεύουν από την έντονη ηλιοφάνεια, την κακοκαιρία, τις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας, ενώ προφυλάσσουν την ιδιωτικότητά μας. Παράλληλα, συμβάλλουν καθοριστικά στη μείωση των δαπανών ενέργειας και στη δημιουργία ενός ιδανικού περιβάλλοντος για χαλάρωση ή διασκέδαση. Ωστόσο, η διάρκεια ζωής τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη σωστή συντήρηση και φροντίδα τους. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται τόσο τη μακροζωία της τέντας σας, όσο και την αποφυγή υπέρογκων εξόδων συντήρησης ή επισκευής!

Εάν θέλετε η τέντα σας να δείχνει σαν καινούρια και να είναι λειτουργική για πολλά χρόνια, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και προστατέψτε την από τη φθορά του χρόνου.

Κρατήστε την τέντα σας καθαρή.

Ένας λεκές που παραμένει στην επιφάνεια της τέντας μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, σταδιακά μετατρέπεται σε μούχλα. Με αυτόν τον τρόπο επηρεάζεται τόσο η εικόνα, όσο και η αποτελεσματικότητά της. Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε την άρτια λειτουργικότητα και «μακροζωία» της τέντας σας είναι ο σωστός και τακτικός καθαρισμός της.

Προτού ξεκινήσετε με τον καθαρισμό της τέντας σας, βεβαιωθείτε ότι το τεντόπανο σας είναι απολύτως στεγνό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας χλιαρό ή κρύο νερό μαζί με ένα ήπιο σαπούνι και με τη βοήθεια μίας σκούπας, απομακρύνετε την σκόνη και τους λεκέδες. Ισχυρά καθαριστικά δεν συστήνονται καθώς μπορούν εν δυνάμει να προκαλέσουν φθορά τόσο στο χρώμα όσο και στο ύφασμα της τέντας.

Επίσης, σε κάθε περίπτωση αποφύγετε να χρησιμοποιείτε ζεστό νερό. Αυτό διότι το ζεστό νερό συρρικνώνει τις ίνες του υφάσματος και εν τέλει τις καταστρέφει! Τέλος, προτού μαζέψετε την τέντα σας, αφήστε την να στεγνώσει τελείως. Δύο φορές το χρόνο, μπορείτε να τρίβετε την τέντα σας με μια μαλακή βούρτσα και ένα ήπιο σαπούνι. Μετά από το απαλό βούρτσισμα η τέντα σας πρέπει να καθαρίζεται διεξοδικά με κάποιου είδους λάστιχο και ν’ αφήνεται πλήρως εκτεταμένη μέχρι να στεγνώσει.

Η εσωτερική πλευρά της τέντας μπορεί να καθαριστεί με ένα απλό βούρτσισμα με μια οικιακή βούρτσα η οποία είναι όμως καθαρή. Μη χρησιμοποιήσετε βρώμικες βούρτσες γιατί θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Πόσο συχνά, ωστόσο, απαιτείται καθαρισμός;

Κάθε δυο ή τρία χρόνια ένας επαγγελματικός καθαρισμός συνίσταται. Με αυτόν τον τρόπο παρατείνετε κατά πολύ τη ζωή της τέντας σας και τη λειτουργικότητά της. Πρέπει πάντα να ελέγχετε με τον προμηθευτή και κατασκευαστή της τέντας σας για να σας συστήσουν μια αξιόπιστη εταιρεία καθαρισμού για τη τέντα σας, ή να σας ενημερώσουν αν μπορούν να το κάνουν οι ίδιοι.

 

sintirisi-tentas

Προστατεύστε την από τα ακραία καιρικά φαινόμενα με σωστή συντήρηση.

Η βροχή, ο αέρας και η διαρκής έκθεση στον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες, αποτελούν παράγοντες που οδηγούν στην μείωση της διάρκειας ζωής μίας τέντας. Με αυτόν τον τρόπο αλλοιώνεται τόσο η ποιότητα όσο και η εικόνα της.

Σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων, είναι προτιμότερο να μαζεύετε και να προφυλάσσετε την τέντα σας από ενδεχόμενες φθορές που μπορεί να προκληθούν. Εάν πάλι θέλετε να διατηρείτε την τέντα σας κατεβασμένη, βεβαωθείτε πως το πανί είναι πλήρως τεντομένο και το σύστημα περασμένο γερά στις ασφάλειές του (τέντες με αντηρίδες).

Εάν, πάλι, σκοπεύετε να λείψετε για κάποιες μέρες από το σπίτι ή την επιχείρησή σας, η τέντα πρέπει να παραμένει ανεβασμένη για ενδεχόμενη απρόοπτη αλλαγή του καιρού.

Μπορείτε να μάθετε εάν πρέπει ή όχι να κατεβάζετε το πανί της τέντας σας το χειμώνα στο κείμενο αυτό.

 

sintirisi-tentas

 

Εντοπίστε και αντιμετωπίστε άμεσα πιθανές φθορές.

Ακόμα και η πιο μικρή φθορά αποτελεί κίνδυνο για την «υγεία» ενός τεντόπανου. Είναι σημαντικό όταν εντοπίζετε κάποια φθορά, να την αντιμετωπίζετε άμεσα πριν αυτή οδηγήσει σε αλλοίωση και ολοκληρωτική καταστροφή του τεντόπανού σας.

Ωστόσο, επειδή η επιδιόρθωση ενός φθαρμένου τεντόπανου αποτελεί μία ιδιαίτερη και τεχνικά απαιτητική διαδικασία, είναι καλύτερο να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.

Το προσωπικό της εταιρείας Μπραΐμης,  με πολυετή εμπειρία στον τομέα της σκίασης, είναι ικανό να αξιολογήσει κατάλληλα την φθορά που έχει προκληθεί στο πανί της τέντας σας, επιδιορθώνοντας τη ή προτείνοντας αντικατάστασή του υφάσματος εάν κριθεί αναγκαίο.

 

sintirisi-tentas

 

Ελέγξτε εάν η τέντα σας έχει τη σωστή κλίση.

Ανά περιόδους και ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες πρέπει να ελέγχετε εάν η τέντα σας έχει σωστή κλίση. Με αυτό εννοούμε πως όταν βρέχει, το νερό πρέπει να κυλάει, να απομακρύνεται και να μην συσσωρεύεται επάνω της. Σε αντίθετη περίπτωση το βάρος του νερού που συσσωρεέυται μπορεί να προκαλέσει φθορές στα μηχανικά μέρη του συστήματός σας. Εάν διαπιστώσετε πως συμβαίνει κάτι τέτοιο, απομακρύνετε τα λιμνάζοντα νερά και επικοινωνήστε με έναν τεχνικό!

Επιπλέον, εάν και εφόσον το σύστημά σας διαθέτει υδρορροές, βεβαιωθείτε πως είναι καθαρές.

 

sintirisi-tentas

 

Κάντε σωστή συντήρηση στα εξαρτήματα της.

Τα μηχανικά μέρη της τέντας αποτελούν την «καρδιά» για κάθε σύστημα σκίασης. Ο τακτικός έλεγχός τους αποτελεί απαραίτητη διαδικασία για τη σωστή συντήρηση της τέντας σας. Εάν η σκουριά έχει κάνει τα πρώτα σημάδια της εμφάνισής της, είναι πολύ πιθανό αυτά να επεκταθούν. Αυτό έχει ως συνέπεια να δυσκολέψει ο χειρισμό της, εμποδίζοντας την σωστή λειτουργία της.

Εάν η σκουριά κάνει την εμφάνισή της, φροντίστε να την αντιμετωπιστείτε άμεσα! Βάψτε τα σκουριασμένα σημεία αφού τα τρίψετε με λίγο σύρμα ή προληπτικά αλείψτε τις ενώσεις με λάδι.

Σε άλλη περίπτωση, ο καλύτερος και πιο άμεσος τρόπος είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό ή στον κατασκευαστή του συστήματός σας. Εκείνος γνωρίζει ακριβώς πως να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει την εκάστοτε φθορά και να σας συμβουλέψει κατάλληλα.

 

sintirisi-tentas

 

Είναι προφανές, λοιπόν, πως η συντήρηση της της τέντας σας είναι μια εύκολη υπόθεση και όχι ιδιαίτερα δαπανηρή. Διατηρήστε το σύστημά σας  και μην το αμελείτε!

Έχετε απορίες σχετικά με τη συντήρηση ή τον καθαρισμό της τέντας σας; Το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας μας βρίσκεται στη διάθεσή σας! Ζητήστε μας συμβουλές και εμείς θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ☎️ 210 95 21 819 ή επισκεφθείτε μας στο κατάστημά μας στην Καλλιθέα: Δημοσθένους 27.

Μπορείτε επίσης να μας βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook!

Μπραΐμης. Οι ειδικοί στις λύσεις σκίασης!