...

Χαμηλές Θερμοκρασίες: Ποιο σύστημα τέντας είναι το καταλληλότερο;

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός, μπορεί να αποτελούν όχι τόσο συχνά φαινόμενα για τους κατοίκους της πρωτεύουσας και των νησιών. Ωστόσο δεν θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο για εκείνους της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Πέρα από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, το χιόνι και ο παγετός εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια και τη σωστή λειτουργία της τέντας μας. Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από μία χιονόπτωση, υπάρχει κίνδυνος φθορών στα μηχανικά μέρη της τέντας. Ποιο σύστημα τέντας είναι λοιπόν κατάλληλο απέναντι στις χαμηλές θερμοκρασίες της χειμερινής περιόδου;

Είναι κάθε σύστημα τέντας κατάλληλο απέναντι στις χαμηλές θερμοκρασίες;

Σε γενικές γραμμές, η πλειοψηφία των συστημάτων σκίασης δεν αντιμετωπίζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα απέναντι στις χαμηλές θερμοκρασίες. Απαραίτητη, ωστόσο, προϋπόθεση είναι η σωστή φροντίδα και συντήρησή τους. Υπάρχουν βέβαια αρκετοί παράγοντες που παίζουν ρόλο για την αποφυγή ενδεχομένων προβλημάτων στα συστήματα σκίασης όπως είναι η ρήση, οι διαστάσεις μέτρα κλπ.

Παρόλα αυτά, εάν θα έπρεπε να επιλέξουμε το πιο «ευαίσθητο» σύστημα σκίασης απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα και συγκεκριμένα το χιόνι, αυτό θα ήταν οι τέντες με βραχίονες.

Eξαιτίας του βάρους του χιονιού που συσσωρεύεται αποκλειστικά στους βραχίονες του, διατρέχει κίνδυνο φθορών στα μηχανικά του μέρη. Για αυτόν τον λόγο, σε περίπτωση ισχυρής χιονόπτωσης, οι τέντες με βραχίονες είναι προτιμότερο να μαζεύονται.

Από την άλλη, το καταλληλότερο σύστημα σκίασης απέναντι στο χιόνι είναι οι περγκολοτέντες αλουμινίου. Μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή κατασκευή, η οποία συνδυάζει χαρακτηριστικά της τέντας και της πέργκολας και είναι ιδανική για κάθε τύπο κατοικίας ή επιχείρησης.

Η εταιρεία Μπραΐμης αποτελεί την πρώτη εταιρεία, η οποία εγκατέστησε την περγκολοτέντα Floper στην Ελλάδα. Η κατασκευή αυτή ξεχωρίζει για την δυνατότητα επιτοίχιας στήριξης, χωρίς κολώνες, αλλά με ανοξείδωτες ντίζες αλουμινίου.

Τι κάνουμε εάν η τέντας μας καλυφθεί με χιόνι;

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως στην περίπτωση που η τέντα μας έχει καλυφθεί με χιόνι δεν τη βρέχουμε. Σε αντίθετη περίπτωση το απαλό και φρέσκο χιόνι θα μετατραπεί γρήγορα σε πάγο. Έτσι το βάρος του θα διπλασιαστεί και αυτό ενδέχεται να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για το τεντόπανο μας. Μία καλή λύση για να απομακρύνουμε το χιόνι από την επιφάνεια της τέντας μας, είναι να χτυπήσουμε ελαφριά με ένα κοντάρι την εσωτερική πλευρά του τεντόπανου.

Έχετε απορίες; Είμαστε στη διάθεσή σας!

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ️ 210 95 21 819 ή επισκεφθείτε μας στο κατάστημά μας στην Καλλιθέα, Δημοσθένους 27.

Μπραΐμης. Οι ειδικοί στις λύσεις σκίασης!