...
καταλληλη επιλογη υφασματος

Τι πρέπει να προσέχουμε κατά την επιλογή ενός υφάσματος σε περιμετρική κάλυψη.

Οι τέντες διακρίνονται σε επιμέρους κατηγορίες, ανάλογα με τη μορφή τους και τη μέθοδο χειρισμού που διαθέτουν (ηλεκτροκίνητο ή χειροκίνητο). Κάθε χώρος έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, οι οποίες καθορίζουν την «ορθότερη» επιλογή τέντας σε επίπεδο μηχανισμού αλλά και πανιού.

Τα τελευταία χρόνια, τα συστήματα περιμετρικής κάλυψης κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις των αγοραστών. Η σχεδιαστική τους απλότητα, η αξιοπιστία, αλλά και η μεγάλη ποικιλία επιλογών που προσφέρουν, τα καθιστά ιδανικά για κάθε χώρο και ανάγκη σκίασης.

Τα υφάσματα σκίασης είναι ο δεύτερος σημαντικός παράγοντας στην επιλογή της τέντας μετά το σκελετό της. Η επιλογή τους καθορίζει την τελική ποιότητα και αντοχή σε βάθος χρόνου. Πέραν όμως της ποιότητας υπάρχουν και άλλα στοιχεία που ο καταναλωτής θα πρέπει να λάβει υπόψη του όπως την προστασία από την UV ακτινοβολία, την αυτοκαθαριστική ιδιότητά τους, την αδιαβροχοποίησή τους και φυσικά το αισθητικό αποτέλεσμα που αντανακλούν.

Το διάτρητο πανί συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα ενός υφάσματος ανοικτής ύφανσης – επαφή με τον εξωτερικό χώρο, φυσικό φως –  αλλά και ενός υφάσματος κλειστού τύπου – στεγανότητα, αντίσταση στα δύσκολα καιρικά φαινόμενα, εύκολη συντήρηση κλπ. Επιλέξετε το χρώμα που θα ταιριάζει απόλυτα στον χώρο σας και απολαύστε δροσερές θερμοκρασίες και εξαιρετική σκίαση με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας.

Τι πρέπει όμως να προσέχετε;

  • Δώστε έμφαση στην ποιότητα.

Το πιο σημαντικό είναι ναι μεν να επιλέξετε ένα όμορφο τεντόπανο, αλλά να είναι ανθεκτικό στο χρόνο!

  • Προτιμήστε ανοιχτές αποχρώσεις.

Οι πιο ανοιχτές αποχρώσεις προσφέρουν ποιοτικότερη σκίαση και διατηρούν τη θερμοκρασία του χώρου σε φυσιολογικά επίπεδα.

  • Βεβαιωθείτε ότι έχουν προστασία ενάντια σε μύκητες.

Η διαρκής έκθεση μίας τέντας στη βροχή και την υγρασία, δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για την εμφάνιση μυκήτων και μούχλας.

  • Επιλέξτε τη μεγάλη απορροφητικότητα.

Πέρα από τη δυνατότητα να «θωρακίζει» το χώρο από τα καιρικά φαινόμενα, πρέπει να διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία του χώρου. Επιλέξτε υφάσματα με 100% απορροφητικότητα, τα οποία θα προστατέψουν το χώρο και θα συμβάλλουν στη διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας όλες τις ημέρες του χρόνου. Έτσι θα εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα.

  • Ελέγξτε ότι είναι αδιάβροχο.

Η αδιαβροχοποίηση είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά. Οι τέντες, ως συστήματα σκίασης εξωτερικού χώρου, εκθέτονται διαρκώς σε βροχές και υγρασία, κάτι που σε βάθος χρόνου μπορεί να επηρεάσει την αποδοτικότητα τους. Η πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης είναι κάτι που παρέχουν πλέον οι περισσότεροι κατασκευαστές υφασμάτων τέντας και οφείλει να είναι το πρώτο στοιχείο που θα αναζητήσετε.