...
σωστη χρηση τεντων

4 χρήσιμες οδηγίες για να κάνετε σωστή χρήση των τεντών σας.

Οι τέντες προσδίδουν στο σπίτι σας απαράμιλλο στυλ καθώς αποτελούν ένα εξωτερικό στοιχείο που βοηθάει στην άψογη εικόνα του οικήματος. Αποτελούν μια μακροπρόθεσμη επένδυση και η διάρκεια ζωής τους εξαρτάται κατά πολύ από τη σωστή συντήρηση και φροντίδα! Εάν επιθυμείτε η τέντα σας να δείχνει όμορφη και καλοσυντηρημένη, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για βέβαιο αποτέλεσμα.

Η απόφαση είναι δική σας.

Στην περίπτωση που έχετε αποφασίσει ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε την τέντας σας τους χειμερινούς μήνες, είναι θεμιτό να τις μαζέψετε αφού πρώτα έχετε βεβαιωθεί ότι είναι τελείως στεγνές. Ο χειρότερος εχθρός είναι η μούχλα! Η έκθεση της σε υγρασία, σκόνη ή βρωμιά έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της. Εάν έχει βρέξει και η τέντα σας έχει εκτεθεί στη βροχή και την υγρασία, αφήστε την να στεγνώσει πρώτα και μετά μαζέψτε την, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος.

Ο ήλιος είναι ζωή!

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα φροντίστε τις ημέρες που έχει ηλιοφάνεια, να την ανοίγετε έστω και για λίγες ώστε να αεριστεί το πανί. Είναι σημαντικό όμως να γνωρίζετε ότι αν τα μπαλκόνια σας βάλλονται από ισχυρούς ανέμους πρέπει οι τέντες σας να είναι πολύ καλά τεντωμένες.

All time classic

Εάν έχετε αποφασίσει να χρησιμοποιήσετε τις τέντες σας και τους χειμερινούς μήνες φροντίστε να κάνετε έναν ενδελεχή έλεγχο.

Ελέγξετε τις ραφές εάν είναι σε καλή κατάσταση ώστε να μην προκληθεί κάποιο σκίσιμο και αν όλα τα μεταλλικά στοιχεία και οι μηχανισμοί είναι λειτουργικά και στη σωστή θέση. Επίσης, η τέντα σας πρέπει να έχει τη σωστή κλίση για την απορροή των υδάτων ακόμα και αν οι υδρορροές σας είναι καθαρές και ανοιχτές.

Τα εξαρτήματα.

Με τον καιρό η σκουριά γίνεται ο πιο δύσκολος «αντίπαλος». Ο έλεγχος, των εξαρτημάτων της τέντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι η πιο σωστή κίνηση που μπορείτε να κάνετε για την αποφυγή του χειρότερου σεναρίου. Είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν σημάδια σκουριάς πάνω στα μεταλλικά στοιχεία [αυτό δεν συμβαίνει αλουμίνια και ανοξείδωτα υλικά]. Ταυτόχρονα τα σκουριασμένα μεταλλικά εξαρτήματα ενδέχεται να  δυσκολέψουν τον χειρισμό της τέντας άρα και τη λειτουργία της. Εάν εμφανιστούν ίχνη σκουριάς πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα καλύπτοντας εκείνα τα σημεία με λάδι προληπτικά ή να τα βάψετε, αφού αρχικά τα έχετε τρίψει με ένα σύρμα.

 

Η τέντας σας όπως και κάθε άλλο στοιχείο του χώρου σας απαιτεί αρκετή φροντίδα και προσοχή, είναι, όμως, απαραίτητη για την κρατήσετε σαν καινούρια για χρόνια!