...
τεντοπέργκολα

Τεντοπέργκολα αλουμινίου με κολώνες ή κρεμαστή με ανοξείδωτες ντίζες;

Η τεντοπέργκολα αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά συστήματα σκίασης. Πολλοί είναι αυτοί που την επιλέγουν. Όμως, ποια μέθοδο στήριξης είναι ιδανική για τον κάθε χώρο; Ποια είναι τα πλεονεκτήματά τους;  

 

τεντοπέργκολα

 

Η τεντοπέργκολα αλουμινίου αποτελεί ένα από τα πιο αποτελεσματικά και δημοφιλή μέσα σκίασης ενός σπιτιού ή ενός επαγγελματικού χώρου. Όμως, πολλοί που ενδιαφέρονται να τοποθετήσουν μία, αναρωτιούνται για το ποια μέθοδος στήριξης είναι ιδανική για τον δικό τους χώρο.

Με ποια κριτήρια πρέπει να επιλέξετε; Τι είναι καλύτερο για τον χώρο σας; Τεντοπέργκολα αλουμινίου με κολώνες ή κρεμαστή με ανοξείδωτες ντίζες;

 

Τεντοπέργκολα αλουμινίου με κολώνες

Οι κολώνες αποτελούν την πιο γνωστή μέθοδο στήριξης μιας τεντοπέργκολας αλουμινίου. Αυτό το σύστημα σκίασης προσφέρει απόλυτη προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία και τη ζέστη, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει εξαιρετική αντοχή σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Στηρίζεται σε αυτόνομες δοκούς και γι’ αυτό το λόγο δε χρειάζεται να γίνει κάποια παρέμβαση στην αρχιτεκτονική δομή του εκάστοτε χώρου, πράγμα που προσφέρει μία μεγάλη γκάμα επιλογών διαμόρφωσης, ανάλογων των αισθητικών και λειτουργικών απαιτήσεων του καθενός.

 

Κρεμαστή πέργκολα με ανοξείδωτες ντίζες

Στον αντίλογο της κλασικής μορφής τεντοπέργκολας με κολώνες, έρχεται η κρεμαστή πέργκολα. Το συγκεκριμένο σύστημα σκίασης χρησιμοποιεί ειδικούς μηχανισμούς στήριξης (ανοξείδωτες ντίζες) που προσαρμόζονται στον τοίχο, δίχως να χρησιμοποιεί άλλου είδους επιδαπέδια στηρίγματα. Αυτό αποτελεί και το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της κατασκευής, καθώς την καθιστά μία έξυπνη και πρακτική επιλογή για χώρους, όπου είτε το υλικό του δαπέδου, είτε η δομική και αρχιτεκτονική μορφολογία του χώρου, δεν επιτρέπουν την τοποθέτηση πέργκολας με παραδοσιακό τρόπο στήριξης.

 

Ποιο είδος πέργκολας πρέπει να επιλέξω;

Το ποιο είδος συστήματος σκίασης θα επιλέξετε εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από εσάς. Εάν ο χώρος σας είναι περιορισμένος και δεν μπορείτε να έχετε τον παραδοσιακό τρόπο στήριξης (κολώνες), τότε η κρεμαστή πέργκολα με ανοξείδωτες ντίζες αποτελεί μονόδρομο. Εάν πάλι, θέλετε να δημιουργήσετε έναν όμορφο και ταυτόχρονα ξεχωριστό χώρο από το υπόλοιπο οίκημα, τότε η τεντοπέργολα αλουμινίου με κολώνες ίσως να αποτελεί την ιδανική λύση για εσάς. Τέλος, εάν ο χώρος σας είναι κατάλληλος και για τις δύο μεθόδους στήριξης, τότε μπορείτε να επιλέξετε αναλόγως με το τι σας αρέσει περισσότερο.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως και τα δύο είδη πέργκολας διαθέτουν μεγάλη διάρκεια ζωής και απίστευτη αντοχή σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Επίσης, λειτουργούν με κιβώτιο κίνησης SOMFY, ενώ υπάρχει η δυνατότητα βαφής όλων των εξαρτημάτων σε πολλά Ral χρώματα. Στην συνολική κατασκευή, έπειτα από απαίτηση σας, μπορεί να προστεθεί ειδικός φωτισμός LED με διακόπτη Dimmer, ο οποίος χαρίζει ένα ιδιαίτερα κομψό και καλαίσθητο αποτέλεσμα την νύχτα, με ελάχιστα έξοδα κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

 

Αν χρειάζεστε παραπάνω πληροφορίες σχετικά με την καλύτερη επιλογή εσωτερικής σκίασης για το χώρο σας, οι ειδικοί της σκίασης είναι διαθέσιμοι να σας εξυπηρετήσουν!

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 95 21 819 ή κάντε μια βόλτα από το κατάστημά μας, Δημοσθένους 27, Καλλιθέα.

Βρείτε μας στη σελίδα μας στο Facebook.

Μπραΐμης, οι ειδικοί στις λύσεις σκίασης!