...
τέντα

Τέντα vs Tεντοπέργκολα αλουμινίου. Τι να επιλέξω;

Ποια κριτήρια θα πρέπει να λάβετε υπόψη πριν κάνετε την επιλογή σας; Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν η τέντα ή η τεντοπέργκολα αλουμινίου είναι καταλληλότερη για το χώρο σας;

Τέντα ή τεντοπέργκολα αλουμινίου… Όταν έρχεται η στιγμή της απόφασης, οι περισσότεροι μοιάζουν αναποφάσιστοι και μπερδεμένοι. Στη συνέχεια, σας δίνουμε κάποιες πληροφορίες και αναλύουμε ποιο μέσο σκίασης είναι καλύτερο για εσάς ανάλογα με το χώρο σας.

 

Τι είναι η τέντα και τι η τεντοπέργκολα αλουμινίου;

Προτού αναλύσουμε τις διαφορές τους, θα πρέπει πρώτα να έχουμε ξεκαθαρίσει το τι ακριβώς είναι η τέντα και η τεντοπέργκολα. Αρχικά, θα πρέπει να αναφέρουμε πως και οι δύο είναι εξωτερικές κατασκευές που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν καταφύγιο από τον ήλιο ή τη βροχή.

Και οι δύο κατασκευές είναι ανθεκτικές και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε πως μεγάλη σημασία παίζει και ο κατασκευαστής που θα επιλέξετε, καθώς η εμπειρία, τα ποιοτικά υλικά και η σωστή τοποθέτηση αποτελούν τα στοιχεία που θα εξασφαλίσουν την επιτυχία της επιλογής.

 

Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να επιλέξετε τέντα

Η τέντα αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του σπιτιού. Η επιλογή τους είναι συνήθως μονόδρομος όταν ο χώρος σας είναι περιορισμένος, όπως για παράδειγμα ένα μπαλκόνι. Παρ’ όλα αυτά, μία τέντα μπορεί να προσαρμοστεί σε πολλούς διαφορετικούς χώρους και αυτό γιατί υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία ειδών.

Όταν σκεφτόμαστε τη λέξη τέντα, στους περισσότερους έρχεται στο μυαλό η εικόνα μιας τέντας με βραχίονες ή μιας τέντας με αντηρίδες. Όμως, στη λίστα υπάρχουν ακόμα η κάθετη τέντα, η τέντα κασετίνα, η τέντα σε μπάρα, η τέντα ζελατίνα και τέλος η τέντα καποτίνα την οποία βλέπουμε συνήθως σε καφέ, καταστήματα και εστιατόρια.

Καθεμία από αυτές τις τέντες έχει ξεχωριστά πλεονεκτήματα τα οποία μπορούν να καλύψουν την κάθε ανάγκη σκίασης αλλά και προστασίας από τη βροχή ή άλλα καιρικά φαινόμενα. Όλες οι τέντες είναι ανθεκτικές, αντέχουν στο χρόνο και αποτελούν μια καλαίσθητη λύση η οποία μπορεί να εναρμονιστεί στο 100% με την αρχιτεκτονική και το ύφος του χώρου σας. Ο βασικός κανόνας για να επιλέξετε τέντα είναι ότι η τέντα είναι το κατάλληλο μέσο σκίασης όταν το μέγεθος του χώρου που μας ενδιαφέρει είναι από μικρό έως μεσαίο.

 

Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να επιλέξετε τεντοπέργκολα αλουμινίου;

Βασικό πλεονέκτημα της τεντοπέργκολας είναι ότι μπορεί να είναι προσκολλημένη στο χώρο, αλλά μπορεί και να είναι επίσης μια ανεξάρτητη κατασκευή. Η επιλογή γίνεται πάντα με βάση τις ανάγκες μας.

Οι πέργκολες είναι μία ιδιαίτερη κατασκευή, η οποία έχει τη δυνατότητα να καλύψει μία επιφάνεια πολλών τετραγωνικών και αυτό είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της. Συστήνεται για βεράντες, μπαλκόνια και χώρους εστίασης αφού η κατασκευή της είναι πολύ σταθερή, με υψηλή αντοχή, ποικιλία χρωμάτων, σίγουρη και εξαιρετική εφαρμογή.

Η τεντοπέργκολα αλουμινίου προσφέρει υψηλό βαθμό προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία και τη ζέστη καθώς τοποθετείται blackout πανί, όπως και αδιαβροχοποίηση. Η σχεδίαση και τα υλικά της, επιτρέπουν στο νερό της βροχής να κυλάει, δίχως να λιμνάζει πάνω σε αυτή, καθώς υπάρχει η επιλογή τοποθέτησης στηθαίου υδρορροής. Έτσι, αποτελεί και την ιδανική λύση όταν θέλουμε να προστατεύσουμε τον χώρο μας και τα αντικείμενα με τα οποία τον έχουμε διακοσμήσει από όλες τις καιρικές συνθήκες, ακόμα και από τις πιο ακραίες, ενώ ταυτόχρονα προσθέτει μία καλόγουστη και κομψή πινελιά.

Ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημά της, είναι η περιμετρική κάλυψη που μπορούμε να κάνουμε στην συνέχεια, με κασονέτα αλουμινίου και διάτρητο πανί ή ζελατίνες. Τέλος υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης φωτισμού led somfy. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη λύση σκίασης!

 

Γιατί η εταιρεία Μπραΐμης αποτελεί την ιδανική επιλογή;

Η εταιρεία Μπραΐμης παρέχει λύσεις σκίασης για κάθε χώρο και η πολυετής εμπειρία και η επιμονή στην ποιότητα αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά των υπηρεσιών μας.

Παρέχουμε πιστοποιημένα και πρώτης ποιότητας προϊόντα, τα οποία διαθέτουν εγγύηση χρόνων. Ενημερωνόμαστε για κάθε καινοτομία της αγοράς και το προσωπικό μας είναι άρτια εκπαιδευμένο και έτοιμο να σας συμβουλεύσει για οτιδήποτε μπορεί να χρειαστείτε.

 

Αν χρειάζεστε παραπάνω πληροφορίες σχετικά με την καλύτερη επιλογή εσωτερικής σκίασης για το χώρο σας, οι ειδικοί της σκίασης είναι διαθέσιμοι να σας εξυπηρετήσουν!

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 95 21 819 ή κάντε μια βόλτα από το κατάστημά μας, Δημοσθένους 27, Καλλιθέα.

Βρείτε μας στη σελίδα μας στο Facebook.

 

Μπραΐμης, οι ειδικοί στις λύσεις σκίασης!