...

Τέντα Κασετίνα ή τέντα σε μπάρα; Ποιες είναι οι διαφορές τους;

Η επιλογή ενός συστήματος σκίασης δεν είναι μία απλή υπόθεση. Υπάρχουν διάφοροι παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψη, έτσι ώστε ο ενδιαφερόμενος να κάνει τη σωστή επιλογή. Οι λύσεις σκίασης είναι πολλές. Αυτή η ποικιλία προέρχεται από τις διάφορες ανάγκες πολλών και διαφορετικών χώρων. Όπως συμβαίνει και με τις πέργκολες, έτσι και οι τέντες έχουν πολλά και διαφορετικά είδη.

Αν και οι πιο συνηθισμένες είναι οι τέντες με αντηρίδες και οι τέντες με βραχίονες, αυτό δε σημαίνει πως και τα υπόλοιπα είδη τέντας δεν είναι εξίσου σημαντικά. Εξαιτίας όμως του γεγονότος ότι οι προαναφερθείσες τέντες είναι και οι πιο διαδεδομένες στο ευρύ κοινό, όταν έρχεται η στιγμή ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού ή ενός καταστήματος να επιλέξει κάποιο άλλο είδος τέντας, δεν είναι τόσο εξοικειωμένος με τα πλεονεκτήματα και τις διαφορές του. Με ποια κριτήρια λοιπόν πρέπει να επιλέξει κάποιος ανάμεσα στην τέντα κασετίνα και στην τέντα σε μπάρα;

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της τέντας κασετίνα;

Τι είναι: Η τέντα κασετίνα αποτελεί μια πολύ έξυπνη επιλογή, ειδικά στην περίπτωση που δεν επιθυμείτε να ασχολείστε συχνά με την αποθήκευση και τον καθαρισμό της. Η μορφή της επιτρέπει το εύκολο και γρήγορο μάζεμα, όπως και την προστασία της από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Αυτό συμβαίνει γιατί μαζεύεται σε μία ειδικά διαμορφωμένη θήκη αλουμινίου που μοιάζει με κασέτα. Με αυτό τον τρόπο προστατεύεται τόσο το ύφασμά της, όσο και τα μηχανικά της μέρη. Εξαιτίας της μορφής της δε χρειάζεται και τόσο συχνό καθάρισμα, αφού η θήκη της την προστατεύει απόλυτα. Η τέντα κασετίνα αν και είναι μια καλή επιλογή για σπίτια και για καταστήματα, αποτελεί την καταλληλότερη λύση για εξοχικές κατοικίες, εξαιτίας του τρόπου αποθήκευσης και της αντοχής της στον χρόνο.

Πλεονεκτήματα: Τα κυριότερα πλεονεκτήματα της τέντας κασετίνα είναι η μεγάλη προσαρμοστικότητα, η στεγανή και ασφαλής αποθήκευση, η μεγάλη διάρκεια ζωής και η ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της τέντας σε μπάρα;

Τι είναι: Εάν έχετε περιορισμένο χώρο ή δε έχετε ακριβώς που να στηρίξετε την τέντα σας, η τέντα σε μπάρα αποτελεί την ιδανική λύση. Οι τέντες σε μπάρα, προτείνονται σε εκείνους που δεν επιθυμούν να επέμβουν με πολλές τρύπες στη βάση του τοίχου ή για χώρους με δομικές «ατέλειες» και χαμηλή λειτουργικότητα, όπως εκείνοι με στραβά τοιχώματα ή περιορισμένο πλευρικό χώρο. Έχει σπαστούς βραχίονες, οι οποίοι προσαρμόζονται και στηρίζονται πάνω σε μία μπάρα, στο τελείωμα της τέντας. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι η τέντα σε μπάρα μπορεί να καλύψει μεγάλες επιφάνειες, αφού μπορεί να επεκταθεί εκτός των ορίων του άξονά της.

Πλεονεκτήματα: Τα κυριότερα πλεονεκτήματα της τέντας σε μπάρα είναι η κάλυψη μεγάλων και δύσκολων επιφανειών, η ποικιλία αποχρώσεων και σχεδίων, η εύκολη τοποθέτηση και η προσαρμοστικότητά της σε χώρους με δομικές δυσκολίες.

Αν χρειάζεστε παραπάνω πληροφορίες σχετικά με την καλύτερη επιλογή εσωτερικής σκίασης για το χώρο σας, οι ειδικοί της σκίασης είναι διαθέσιμοι να σας εξυπηρετήσουν!

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 95 21 819 ή κάντε μια βόλτα από το κατάστημά μας, Δημοσθένους 27, Καλλιθέα.

Βρείτε μας στη σελίδα μας στο Facebook.

Μπραΐμης, οι ειδικοί στις λύσεις σκίασης