...
συστηματα σκιασησ

Με ποιο τρόπο τα συστήματα σκίασης προστατεύουν το περιβάλλον;

Πόσο «πράσινη» μπορεί να είναι μια τέντα ή μία πέργκολα αλουμινίου; Πόσο αλήθεια είναι το ότι οι λύσεις σκίασης μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση ενέργειας;

Όταν έρχεται η στιγμή να αποφασίσετε εάν θα τοποθετήσετε ένα σύστημα σκίασης στο σπίτι ή στην επιχείρησή σας, υπάρχουν πολλά δεδομένα που πρέπει να λάβετε υπόψη: ο χώρος, οι ανάγκες σας, το κόστος, η αισθητική. Στους περισσότερους δεν έχει περάσει όμως ποτέ από το μυαλό ότι η προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να είναι ένα από αυτά. Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν πλέον να ακολουθήσουν έναν πιο πράσινο τρόπο ζωής, από το να κάνουν ανακύκλωση μέχρι να αγοράζουν second hand ρούχα ή να επιλέγουν zero waste καταστήματα. Είναι εντυπωσιακό το πόσο οι άνθρωποι ενθουσιάζονται όταν αντιλαμβάνονται πως και τα συστήματα σκίασης μπορούν να συμβάλλουν σε αυτό τον τρόπο ζωής.

Είναι γεγονός λοιπόν ότι όταν παίρνετε την απόφαση να εγκαταστήσετε ένα σύστημα σκίασης στον χώρο σας, μπορείτε αυτομάτως να ελαττώσετε τη χρήση κλιματιστικών ή ανεμιστήρων, το οποίο έχει ως συνέπεια να μειώσετε το ενεργειακό σας αποτύπωμα.  Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της εγκατάστασης μιας τέντας ή μίας πέργκολας αλουμινίου είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Με μία επιλογή βοηθάτε το περιβάλλον αλλά ταυτόχρονα εξοικονομείτε και χρήματα!

Όλοι μας ενδιαφερόμαστε για την υπερθέρμανση του πλανήτη και την υιοθέτηση οικολογικών συνηθειών στην καθημερινότητά μας. Στην πραγματικότητα, ο ευκολότερος τρόπος για να μειώσετε το ενεργειακό σας αποτύπωμα και να καταπολεμήσετε το αυξανόμενο κόστος ενέργειας, κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όπου η θερμοκρασία είναι πάρα πολύ υψηλή, είναι μέσω της απλής σκίασης.

Η σκίαση με τέντες ή τεντοπέργκολες μπορεί να μειώσει τη χρήση ενέργειας σε ένα κτίριο έως και 30%! Οι τέντες μπορούν να μειώσουν τη θερμότητα στο εσωτερικό των επιχειρήσεων και των σπιτιών κατά τις ώρες που ο ήλιος είναι πολύ δυνατός έως και 77%. Τα τεντόπανα δεν παγιδεύουν την υγρασία ή τη θερμότητα και μειώνουν επίσης το κόστος του κλιματισμού.

Εάν επιθυμείτε να εγκαταστήσετε μία απόλυτα προσαρμοσμένη στις βιοκλιματικές μεταβολές πέργκολα, η οποία μπορεί και να εγγυηθεί χαμηλό το κόστος κατανάλωσης ενέργειας, τότε μπορείτε να επιλέξετε τη βιοκλιματική πέργκολα. Οι αλουμινένιες περσίδες που διαθέτουν προσαρμόζονται στις συνθήκες του περιβάλλοντος και δημιουργούν ένα μικρόκλιμα που ρυθμίζει τη θερμοκρασία του χώρου με φυσικό τρόπο, όλες τις εποχές του έτους.

Αν χρειάζεστε παραπάνω πληροφορίες σχετικά με την καλύτερη επιλογή εσωτερικής σκίασης για το χώρο σας, οι ειδικοί της σκίασης είναι διαθέσιμοι να σας εξυπηρετήσουν!

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 95 21 819 ή κάντε μια βόλτα από το κατάστημά μας, Δημοσθένους 27, Καλλιθέα.

Βρείτε μας στη σελίδα μας στο Facebook.

Μπραΐμης, οι ειδικοί στις λύσεις σκίασης!