...
τεντα

Ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες προστασίας του κάθε συστήματος σκίασης από τα καιρικά φαινόμενα;

Οι περισσότεροι άνθρωποι, είτε στην επίχειρησή τους είτε στο σπίτι τους, έχουν και ένα σύστημα σκίασης. Πώς μπορούν να τα διατηρήσουν σε καλή κατάσταση, έτσι ώστε να αντέξουν στο χρόνο; Κάθε σύστημα σκίασης απαιτεί και την απαραίτητη συντήρηση και προστασία. Ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες προστασίας που πρέπει να ακολουθήσετε ανάλογα με το σύστημα σκίασης που έχετε;

Διώξτε σκόνη ή φύλλα

Το βούρτσισμα της τέντας ή της πέργκολας είναι πολύ σημαντικό. Ο ιδανικός τρόπος για να εφαρμόσετε το βούρτσισμα των φύλλων, της σκόνης ή οτιδήποτε άλλου αντικειμένου μπορεί να έχει πέσει πάνω στο σύστημα σκίασης σας είναι να τα βουρτσίσετε με φόρα από  την υψηλότερη προς τη χαμηλότερη μεριά. Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να γίνει με μια απαλή βούρτσα, έτσι ώστε να μη γδάρετε ή προκαλέσετε σκισίματα στο τεντόπανο.

Φροντίστε τις ζημιές

Κατά τους χειμερινούς μήνες, ειδικά για συστήματα σκίασης όπως οι τέντες, είναι σύνηθες να τα μαζεύουμε, έτσι ώστε να τα προστατεύσουμε από τους δυνατούς ανέμους και τη βροχή. Θα πρέπει πριν τις μαζέψετε να φροντίσετε να επισκευάσετε τυχόν ζημιές ή σκισίματα. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ χρήσιμη, καθώς όταν θα έρθουν οι θερινοί μήνες, το σύστημα σκίασης θα είναι έτοιμο προς χρήση.

Κρατήστε το πανί πλήρως τεντωμένο

Αν και το χειμώνα συνήθως μαζεύουμε τις τέντες, αυτό δεν είναι απαραίτητο για όλες τις περιπτώσεις.  Εάν επιθυμείτε η τέντα ή η τεντοπέργκολά σας να παραμένει μόνιμα ανοικτή, θα πρέπει να προσέξετε το πανί να είναι απόλυτα τεντωμένο. Το νερό πρέπει να κυλάει, να απομακρύνεται και να μην συσσωρεύεται επάνω της. Επίσης, στην περίπτωση δυνατών ανέμων, το τέντωμα θα προστατεύσει το πανί από φθορές.

Καθαρίστε άμεσα τους λεκέδες

Οτιδήποτε πέφτει πάνω στις τέντες σας όπως στάχτη, περιττώματα πουλιών, φύλλα, αποτσίγαρα ή ακόμη και μικρά κομμάτια τσιμέντου από παρακείμενες οικοδομές, μπορεί σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες να διαβρώσει τη ποιότητα των πανιών. Θα πρέπει να καθαρίζουμε άμεσα τον οποιοδήποτε λεκέ, ειδικά όταν ο χειμώνας είναι προ των πυλών. Και αυτό γιατί οι λεκέδες που παραμένουν στο πανί σε συνδυασμό με την υγρασία και τις βροχές μπορεί να προκαλέσουν μούχλα. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι μπορούμε να την καθαρίσουμε από πάνω, αν και εφόσον είναι εφικτό και υπάρχει ασφαλής πρόσβαση, έτσι ώστε να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα.

Προσέξτε κατά το μάζεμα

Στην περίπτωση που επιθυμείτε να μαζέψετε την τέντα σας, είναι πολύ σημαντικό να προσέξετε την υγρασία του τεντόπανου. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μαζέψετε την τέντα σας όταν το πανί της είναι νωπό. Θα πρέπει απαραίτητα να περιμένουμε να στεγνώσει. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο είναι καλό να φροντίσουμε να μαζέψουμε την τέντα μας πριν ξεκινήσουν οι συχνές βροχές και η υγρασία.

 

Αν χρειάζεστε παραπάνω πληροφορίες σχετικά με την καλύτερη επιλογή εσωτερικής σκίασης για το χώρο σας, οι ειδικοί της σκίασης είναι διαθέσιμοι να σας εξυπηρετήσουν!

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 95 21 819 ή κάντε μια βόλτα από το κατάστημά μας, Δημοσθένους 27, Καλλιθέα.

Βρείτε μας στη σελίδα μας στο Facebook.

Μπραΐμης, οι ειδικοί στις λύσεις σκίασης!