...
τεντοπανα

Τι χρώμα τέντας πρέπει να επιλέξω; Μονόχρωμη, με ρίγες ή εμπριμέ;

Στο παρελθόν οι τέντες χρησιμοποιούνταν κυρίως για πρακτικούς λόγους. Σήμερα όμως σε επιχειρήσεις, αλλά και σε σπίτια επιλέγονται και για να αναδείξουν την αισθητική του χώρου, αλλά και για να αποτελέσουν ένα σήμα κατατεθέν για το κατάστημα.

Πέρα λοιπόν από το είδος της τέντας, τι χρώμα τεντόπανου θα πρέπει να επιλέξετε για να ταιριάζει στις ανάγκες σας; Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν ειδικό στις τέντες, έτσι ώστε η επιλογή σας να συνάδει με την αισθητική του σπιτιού ή της επιχείρησής σας.

 

Μονόχρωμα Τεντόπανα

Οι τέντες με χρώμα επιλέγονται συνήθως για να συμπληρώσουν το αρχιτεκτονικό στιλ του σπιτιού ή του επαγγελματικού χώρου. Για σπίτια τα οποία βρίσκονται σε χωριά καλό είναι οι τέντες τους να ταιριάζουν με το τοπίο, όπως συμβαίνει και για τα σπίτια που βρίσκονται σε νησιά και κυρίως στις Κυκλάδες.  Για παράδειγμα, χρώματα όπως το πράσινο του δάσους, το μπλε ή τα ουδέτερα χρώματα συνδυάζονται καλύτερα με τις παραδοσιακές αρχιτεκτονικές.

Γήινες αποχρώσεις όπως το μπεζ, το σομόν, το καφέ κλπ. ή το λευκό, συνδυάζονται ιδανικά με κτήρια που έχουν γυψομάρμαρο, όπως για παράδειγμα τα νεοκλασικά. Όσον αφορά τα μοντέρνα σπίτια, είναι καλό να επιλέξετε μονόχρωμες τέντες σε γκρι και γενικότερα σκούρες αποχρώσεις.

 

Τεντόπανα με Ρίγες

Οι ρίγες στις τέντες ήδη από παλιά αποτελούσαν σήμα κατατεθέν των καταστημάτων, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως δεν μπορούν να επιλεχθούν και για την τέντα μίας κατοικίας. Προσδίδουν κομψότητα και πολυτέλεια στον χώρο, γι’ αυτό και αποτελούν μία τόσο δημοφιλή επιλογή για καταστήματα, ειδικά εάν οι ρίγες έχουν τα χρώματα του λογοτύπου της επιχείρησης.

Θα πρέπει βέβαια να υπάρξει προσοχή σχετικά με το φάρδος που θα έχουν. Αξίζει να σημειωθεί πως θα πρέπει να βρείτε το ιδανικό μέγεθος που να ταιριάζει με τον χώρο σας. Εάν το κτήριο είναι μικρό και επιλέξετε πολύ φαρδιές ρίγες, τότε μπορεί μοιάζουν παράταιρες. Εάν πάλι οι ρίγες είναι πολύ μικρές και το μέγεθος της τέντας πολύ μεγάλο, τότε μπορεί να δίνουν την αίσθηση ότι το στιλ είναι φλύαρο.

 

Εμπριμέ Τεντόπανα

Τα εμπριμέ τεντόπανα είναι αυτά που στην ουσία έχουν κάποιο σχέδιο πάνω τους, είτε πρόκειται για κυκλικά ή τετράγωνα μοτίβα, είτε πρόκειται για φλοράλ. Τα συγκεκριμένα τεντόπανα αποτελούν μία ευρέως διαδεδομένη επιλογή και τα βρίσκουμε κυρίως σε πολυκατοικίες προηγούμενων δεκαετιών. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως αποτελούν μία παλιομοδίτικη επιλογή. Αντιθέτως, μπορούν να ταιριάξουν και να αναδείξουν διαμερίσματα με ρομαντική ή κλασική διακόσμηση.

Γενικά, η επιλογή ανάμεσα σε ριγέ, μονόχρωμες ή εμπριμέ τέντες εξαρτάται από το στιλ των χώρων και τη θέση που θέλετε να τοποθετήσετε την τέντα. Είναι σημαντικό να καθορίσετε εάν η τέντα θα προσθέσει χρώμα στο σπίτι ή θα ενσωματωθεί στο ήδη υπάρχον. Ανεξάρτητα βέβαια από το χρώμα και το σχέδιο,  θα πρέπει να προσέξετε και την ποιότητα του τεντόπανου. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να επιλέξετε τεντόπανα από αξιόπιστες και γνωστές εταιρείες. Οι ειδικοί στις λύσεις σκίασης της εταιρείας Μπραΐμη θα χαρούν να σας βοηθήσουν στην επιλογή και την εγκατάσταση μιας τέντας για το σπίτι ή την επιχείρησή σας.

 

Αν χρειάζεστε παραπάνω πληροφορίες σχετικά με την καλύτερη επιλογή εσωτερικής σκίασης για το χώρο σας, οι ειδικοί της σκίασης είναι διαθέσιμοι να σας εξυπηρετήσουν!

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 95 21 819 ή κάντε μια βόλτα από το κατάστημά μας, Δημοσθένους 27, Καλλιθέα.

Βρείτε μας στη σελίδα μας στο Facebook.

Μπραΐμης, οι ειδικοί στις λύσεις σκίασης!