...
περγκολα

Πώς μπορείτε να επιλέξετε την ιδανική πέργκολα με βάση τις ανάγκες σας;

Υπάρχουν πάρα πολλά διαφορετικά είδη πέργκολας. Καθένα από αυτά έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και τις δικές του ιδιαιτερότητες. Πριν μπείτε στη διαδικασία να επιλέξετε την πέργκολα που θα τοποθετήσετε στον χώρο σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη κάποιες βασικές πληροφορίες, οι οποίες έχουν σχέση τόσο με τη διαμόρφωση του χώρου σας, όσο και με τη χρήση που θέλετε να κάνετε.

Με την τεντοπέργκολα αλουμινίου Space, την πέργκολα αλουμινίου με ντίζες, την τεντοπέργκολα, τη βιοκλιματική πέργκολα αλουμινίου με περσίδες, την πέργκολα με πανί, αλλά και την σταθερή πέργκολα να αποτελούν μόνο μερικές από τις διαθέσιμες επιλογές, σίγουρα όπως καταλαβαίνετε η επιλογή σας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

 

Αλουμίνιο ή ξύλο; Ποιο υλικό είναι καλύτερο;

Είναι γνωστό πως υπάρχουν πέργκολες που βασικό τους υλικό είναι το ξύλο, ενώ σε άλλες είναι το αλουμίνιο. Πολλοί ενδιαφερόμενοι προβληματίζονται σχετικά με το τι υλικό να διαλέξουν. Σε γενικές γραμμές, η τοποθέτηση αλουμινίου αποτελεί την καλύτερη επιλογή, αφού αντέχει περισσότερο στις καιρικές συνθήκες, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τη διάρκεια ζωής της κατασκευής.

Οι ξύλινοι δοκοί απαιτούν συντήρηση κάθε χρόνο με τα ανάλογα βερνίκια, κάτι που αυξάνει τα ετήσια έξοδα συντήρησης της κατασκευής. Στην περίπτωση που επιθυμείτε να δώσετε την αίσθηση ξύλου στην πέργκολά σας, αλλά ταυτόχρονα θέλετε να τοποθετήσετε αλουμίνιο, τότε μπορείτε πολύ εύκολα να βάψετε την κατασκευή στο χρώμα RAL που θέλετε.

 

Ενδιαφέρεστε για σπίτι ή κατάστημα εστίασης;

Σίγουρα, οι ανάγκες ενός σπιτιού είναι διαφορετικές από αυτές ενός καταστήματος εστίασης. Βασική ειδοποιός διαφορά είναι η δυνατότητα κάλυψης μεγάλης έκτασης. Η τεντοπέργκολα αλουμινίου Space έχει τη δυνατότητα να τοποθετηθεί οπουδήποτε και η μέγιστη διάστασή της είναι  5,50 x 7,00 μ. Επίσης, πολύ καλή επιλογή για κατάστημα είναι και η πέργκολα αλουμινίου, η οποία καλύπτει επιφάνειες μέχρι και 150m2.

Εάν ο χώρος που θα τοποθετηθεί η πέργκολα είναι σπίτι, τότε σίγουρα και οι δύο προαναφερθείσες πέργκολες είναι κατάλληλες. Επίσης, οι πέργκολες με ντίζες είναι πολύ καλές, αφού διαθέτουν έναν αυτοσχέδιο τρόπο στήριξης, απαλλαγμένο από κολώνες και μπορούν να τοποθετηθούν πραγματικά οπουδήποτε.

 

Θέλετε μία σταθερή λύση σκίασης ή να έχει δυνατότητες προσαρμογής;

Η σταθερή πέργκολα αποτελεί μια πιο κλασική λύση σκίασης, όμως τα πλεονεκτήματά της την καθιστούν μια κλασική και αξιόπιστη επιλογή. Πρόκειται για μία γερή και σταθερή κατασκευή που ξεχωρίζει για την υψηλή αντοχή της στις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Είναι όμορφη και σίγουρα θα αποτελέσει μια καλαίσθητη λύση για τον εξωτερικό χώρο ενός σπιτιού. Εάν δεν ενδιαφέρεστε να έχετε μια σταθερή πέργκολα στον χώρο σας, τότε η τεντοπέργκολα αλουμινίου ή η πέργκολα με ντίζες, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να ανοίγουν και να κλείνουν, αποτελούν την ιδανική λύση για εσάς.

 

Πόσο σας ενδιαφέρει η αισθητική και το design;

Η αισθητική παίζει πολύ σημαντικό ρόλο είτε ενδιαφέρεστε να τοποθετήσετε πέργκολα στο σπίτι, είτε στο κατάστημά σας. Θα πρέπει να ταιριάζει με το design και την αρχιτεκτονική του χώρου, έτσι ώστε να δίνει την αίσθηση ότι η πέργκολα αποτελεί συνέχεια του οικήματος και αναπόσπαστο κομμάτι αυτού. Η βιοκλιματική πέργκολα μπορεί να χαρίσει στον χώρο σας μία ιδιαίτερα minimal αισθητική. Πέρα όμως από το design της, η συγκεκριμένη πέργκολα συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και είναι κατασκευασμένη από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Μία άλλη όμορφη επιλογή είναι πέργκολα με πανί κύμα, η οποία δημιουργεί στον χώρο μία όμορφη και παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα.

 

Αν χρειάζεστε παραπάνω πληροφορίες σχετικά με την καλύτερη επιλογή εσωτερικής σκίασης για το χώρο σας, οι ειδικοί της σκίασης είναι διαθέσιμοι να σας εξυπηρετήσουν!

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 95 21 819 ή κάντε μια βόλτα από το κατάστημά μας, Δημοσθένους 27, Καλλιθέα.

Βρείτε μας στη σελίδα μας στο Facebook.

Μπραΐμης, οι ειδικοί στις λύσεις σκίασης