...

5+ 1 Λόγοι που χρειαζόμαστε μια τέντα στο μπαλκόνι μας

Μία τέντα μπορεί να φέρει πραγματική αλλαγή στον εξωτερικό μας χώρο. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της και για ποιους λόγους συγκεκριμένα πρέπει να την επιλέξουμε;

Πολλοί άνθρωποι είναι σκεπτικοί για το αν χρειάζονται μία τέντα στο μπαλκόνι τους. Αν και αντιλαμβάνονται τη χρησιμότητά της, πολλές φορές θεωρούν πως πρόκειται για μία πολυτέλεια ή ένα περιττό έξοδο. Οι τέντες όμως έχουν πολλά περισσότερα οφέλη από τα προφανή και, αν και μπορεί να μας φαίνεται παράξενο, έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να κάνουν απόσβεση του κόστους τους, αλλά και να μας εξοικονομήσουν χρήματα.

Ποια είναι λοιπόν τα πλεονεκτήματά τους και για ποιους λόγους πρέπει να εγκαταστήσουμε μια τέντα στο μπαλκόνι μας;

1 Απομακρύνει τη ζέστη

Όλοι έχουμε παρατηρήσει πως όταν έχει συννεφιά, ο αέρας γίνεται πιο δροσερός. Όμως, ξέρατε πως η θερμοκρασία μπορεί να πέσει έως και 6 βαθμούς, όταν βρίσκεστε κάτω από τη δροσερή σκιά μιας τέντας; Φανταστείτε πόσο όμορφα θα είναι να περνάτε χρόνο στη βεράντα σας χωρίς να χρειάζεται να ιδρώνετε! Επίσης, οι τέντες μπορούν να σας προστατεύσουν και από την ηλιακή ακτινοβολία, αφού στην πραγματικότητα μπορούν να εμποδίσουν το 98% των επιβλαβών ακτινών UV.

2 Προστατεύει τα αντικείμενά σας

Πιθανότατα έχετε ήδη καταλάβει ότι μια τέντα μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια ζωής των επίπλων εξωτερικού χώρου, αφού τα προστατεύει από τα καιρικά φαινόμενα. Όμως, μία τέντα μπορεί να προστατεύσει και τα αντικείμενα εσωτερικού χώρου. Αυτό συμβαίνει γιατί εμποδίζει τις ακτίνες του ήλιου από το να πέφτουν πάνω στα έπιπλα και τα διακοσμητικά. Η μόνιμη έκθεση αντικειμένων στον ήλιο μπορεί να αλλοιώσει τα χρώματα αλλά και τα υλικά τους. Οπότε, η τέντα μπορεί πραγματικά να σώσει τα έπιπλά σας από το ξεθώριασμα και το ξεφλούδισμα λόγω ήλιου, βοηθώντας τα να παραμείνουν «καινούργια» για πολύ περισσότερο.

3 Εξοικονομεί χρήματα

Η συνεχόμενη έκθεση ενός σπιτιού στον ήλιο, όπως είναι γνωστό αυξάνει τη θερμοκρασία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αφήνουμε για πολύ περισσότερη ώρα αναμμένο το κλιματιστικό. Μία τέντα μπορεί στην πραγματικότητα να μας βοηθήσει να κάνουμε οικονομία στο ρεύμα! Υπολογίζεται πως μπορούμε να αποκτήσουμε περίπου 60% μείωση στον λογαριασμό του ηλεκτρικού, απλά και μόνο μειώνοντας τη χρήση του κλιματιστικού. Πέρα όμως από την οικονομία, με αυτό τον τρόπο μπορούμε να έχουμε και μια πιο οικολογική καθημερινότητα.

4 Αυξάνει τα δωμάτια του σπιτιού

Μια τέντα μπορεί να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε έναν εξωτερικό χώρο όπου μπορούμε να καθόμαστε και να χαλαρώνουμε ανεξαρτήτως καιρικών φαινομένων. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό ειδικά σε περιπτώσεις σπιτιών που είναι μικρά και δεν έχουν μεγάλο σαλόνι ή κουζίνα. Μπορείτε να τον διακοσμήσετε και να φτιάξετε μια όμορφη γωνιά, όπου μπορείτε να διοργανώνετε δείπνα, να παίζετε παιχνίδια με φίλους ή απλώς να απολαύσετε ένα δροσερό ποτό μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα.

5 Βελτιώνει την αισθητική του χώρου

Είναι γεγονός πως πλέον μια τέντα μπορεί να κυκλοφορήσει σε διάφορα σχέδια και χρώματα. Από minimal, μονόχρωμη μέχρι εμπριμέ και ρομαντική. Μία τέντα μπορεί να ταιριάξει απόλυτα με την αισθητική που έχετε επιλέξει για το σπίτι σας. Αναδείξτε το γούστο σας και βελτιώστε σημαντικά την αισθητική του μπαλκονιού σας δημιουργώντας έναν χώρο που θα ζήλευε ακόμα και ένα εξώφυλλο περιοδικού διακόσμησης!

6 Προσαρμόζεται σε κάθε σπίτι

Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες τέντας. Καθεμιά από αυτές είναι έτσι φτιαγμένη με σκοπό να προσαρμόζεται στις ανάγκες και απαιτήσεις του κάθε χώρου. Τέντα με αντηρίδες, τέντα με βραχίονες, τέντα κασετίνα, τέντα σε μπάρα ή και κάθετη τέντα είναι μόνο μερικές από τις επιλογές. Ενημερωθείτε για αυτές και ρωτήστε μία εξειδικευμένη εταιρεία, έτσι ώστε να σας κατευθύνει στην ιδανική επιλογή για εσάς.

Αν χρειάζεστε παραπάνω πληροφορίες σχετικά με την καλύτερη επιλογή εσωτερικής σκίασης για το χώρο σας, οι ειδικοί της σκίασης είναι διαθέσιμοι να σας εξυπηρετήσουν!

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 95 21 819 ή κάντε μια βόλτα από το κατάστημά μας, Δημοσθένους 27, Καλλιθέα.

Βρείτε μας στη σελίδα μας στο Facebook.

Μπραΐμης, οι ειδικοί στις λύσεις σκίασης!