...

Τέντες με βραχίονες ή αντηρίδες;

Σίγουρα τα συστήματα σκίασης αποτελούν μία απαραίτητη προσθήκη για κάθε σπίτι, ειδικά σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, όπου η ηλιοφάνεια είναι αρκετά αισθητή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Όταν έρχεται όμως η στιγμή της επιλογής, πολλοί μπερδεύονται και δεν μπορούν να αποφασίσουν ποιο σύστημα σκίασης είναι καταλληλότερο για τον χώρο τους.

Η τέντα με βραχίονες και η τέντα με αντηρίδες αποτελούν δύο από τις πιο διαδεδομένες και δημοφιλέστερες επιλογές. Ποιον τύπο τέντας πρέπει να επιλέξετε και ποιες είναι οι βασικές διαφορές τους;

 

Τέντα με αντηρίδες

Η τέντα με αντηρίδες αποτελεί μια κλασική επιλογή. Πολλά είναι τα μπαλκόνια, τα οποία προστατεύονται με τη βοήθειά της. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης τέντας είναι οι αντηρίδες, ο σταθερός βραχίονας δηλαδή, πάνω στον οποίο είναι περασμένο το πανί της τέντας. Ο χειρισμός γίνεται είτε χειροκίνητα, είτε ηλεκτροκίνητα με την εγκατάσταση ειδικού μηχανισμού (μοτέρ).

Πρόκειται για μία σταθερή και γερή κατασκευή που διακρίνεται για την τεράστια αντοχή της στα έντονα καιρικά φαινόμενα. Μερικά από τα βασικά πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης τέντας είναι η ανθεκτικότητα στον αέρα, η δυνατότητα κάλυψης ιδιαίτερων επιφανειών, όπως ρετιρέ και ισόγεια, ο ηλεκτροκίνητος ή χειροκίνητος χειρισμός, η βαφή των αντηρίδων σε όποιο χρώμα RAL επιθυμείτε, έτσι ώστε να ταιριάζουν άψογα με την αισθητική του χώρου σας και η μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και υφασμάτων.

 

Τέντα με βραχίονες

Η τέντα με βραχίονες αποτελεί και αυτή με τη σειρά της μια αρκετά διαδεδομένη επιλογή. Πολλοί είναι αυτοί που την έχουν προτιμήσει και είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με την επιλογή τους. Πρόκειται για ένα από τα πιο αξιόπιστα συστήματα σκίασης της αγοράς. Για κάποιους η τέντα με βραχίονες θεωρείται η αναβαθμισμένη και πιο εξελιγμένη μορφή της τέντας με αντηρίδες.

Βασική διαφορά των δύο τύπων τέντας είναι το γεγονός ότι στην τέντα με βραχίονες, οι βραχίονες είναι σπαστοί (αρθρωτοί), γεγονός που δίνει τη δυνατότητα να ρυθμιστούν στο ύψος, ανάλογα με τις επιθυμίες και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, χωρίς να στερούνται σταθερότητας. Οι βραχίονες είναι κατασκευασμένοι από ανθεκτικό αλουμίνιο και το μήκος τους μπορεί να είναι ανάλογο των αναγκών του χώρου.

Οι τέντες με βραχίονες είναι ιδανικές για κάθε είδους χώρο (επαγγελματικό ή μη), ενώ μπορούν να καλύψουν αρκετά μεγάλες επιφάνειες. Βασικό τους πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι αφού δε στηρίζονται με κάποιο τρόπο μπροστά, είναι οι πλέον κατάλληλες για τις νέες οικοδομές του σήμερα, όπου τοποθετούνται στα μπαλκόνια τζάμια αντί για κάγκελα.

 

Αν χρειάζεστε παραπάνω πληροφορίες σχετικά με την καλύτερη επιλογή εσωτερικής σκίασης για το χώρο σας, οι ειδικοί της σκίασης είναι διαθέσιμοι να σας εξυπηρετήσουν!

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 95 21 819 ή κάντε μια βόλτα από το κατάστημά μας, Δημοσθένους 27, Καλλιθέα.

Βρείτε μας στη σελίδα μας στο Facebook.

Μπραΐμης, οι ειδικοί στις λύσεις σκίασης