...
συστήματα σκίασης

Ποια είναι τα οφέλη των συστημάτων σκίασης για τον χώρο μας;

Η σκίαση ενός χώρου είναι απαραίτητη, ειδικά κατά τη θερινή περίοδο που η ηλιοφάνεια είναι ιδιαίτερα έντονη. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που έχουν τα συστήματα σκίασης τόσο για εμάς, όσο και για τον ίδιο μας τον χώρο;

 

συστήματα σκίασης

 

Τα συστήματα σκίασης έχουν πολλά περισσότερα οφέλη από αυτά που μπορούμε να φανταστούμε. Σίγουρα, η προστασία από τον ήλιο κατέχει την κυρίαρχη θέση σχετικά με τη χρηστικότητά τους, όμως υπάρχουν και άλλα πλεονεκτήματα που δεν έρχονται αυτόματα στο μυαλό μας, όταν σκεφτόμαστε εάν θα πρέπει να εγκαταστήσουμε κάποιο σύστημα σκίασης στον χώρο μας.

Από την ανάδειξη της αισθητικής του κτηρίου, μέχρι τη συμβολή τους στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, τα συστήματα σκίασης μπορούν πραγματικά να αλλάξουν την καθημερινότητά μας προς το καλύτερο.

Ποια είναι λοιπόν τα πλεονεκτήματα των συστημάτων σκίασης για τον χώρο μας και κατ’ επέκταση για εμάς τους ίδιους;

 

Προστασία από τη φθορά του ήλιου

Η προστασία από τον ήλιο αποτελεί τον βασικότερο λόγο για να εγκαταστήσουμε ένα σύστημα σκίασης στον χώρο μας. Όμως, οι τέντες πιο συγκεκριμένα μπορούν να προστατέψουν και το εσωτερικό του σπιτιού από τη φθορά που μπορεί να προκαλέσουν οι ακτίνες του ήλιου στα υφάσματα και στα έπιπλα. Είναι γνωστό πως η συνεχόμενη και έντονη έκθεση επιφανειών στον ήλιο μπορεί να έχει επιπτώσεις όπως το ξεθώριασμα και τη γενικότερη φθορά τους. Μία τέντα, πέρα από τη δημιουργία σκιάς η οποία είναι απαραίτητη και για όσους ζουν ή εργάζονται σε έναν χώρο, μειώνει κατά πολύ τέτοιου είδους ζημιές και ενισχύει την εξοικονόμηση χρημάτων.

 

Μείωση κατανάλωσης ενέργειας

Είναι λογικό πως όταν ένας χώρος λούζεται από τον ήλιο για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, η θερμοκρασία του χώρου αυξάνεται. Ειδικά σε μία χώρα όπως η Ελλάδα που τους θερινούς μήνες η ηλιοφάνεια είναι έντονη και η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή, η πολύωρη χρήση κλιματιστικών είναι απαραίτητη. Εάν όμως έχουμε φροντίσει να εγκαταστήσουμε ένα σύστημα σκίασης, όπως μία τέντα ή μία τεντοπέργκολα αλουμινίου, τότε η σκιά που θα μας προσφέρουν μπορεί να δημιουργήσει μία δροσερή όαση και η χρήση κλιματισμού να μειωθεί αισθητά.

 

Δημιουργία επιπλέον χώρων χαλάρωσης

Είναι γεγονός πως με ένα σύστημα σκίασης μπορούμε να επεκτείνουμε τον χώρο μας δημιουργώντας πολύ απλά ένα νέο δωμάτιο.  Μία τεντοπέργολα αλουμινίου, μία τέντα κασετίνα ή μία τέντα με βραχίονες μπορούν να τοποθετηθούν στον κήπο ή στην ταράτσα μας. Εάν προσθέσουμε μάλιστα αυτοματισμούς Somfy μπορούμε με το πάτημα ενός κουμπιού να ρυθμίσουμε τον φωτισμό ή να ανοίξουμε/μαζέψουμε το σύστημα σκίασης που θα επιλέξουμε.

 

Βελτίωση παραγωγικότητας και ιδιωτικότητας

Τα συστήματα σκίασης μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση της παραγωγικότητας. Αυτό είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρον εάν σκεφτόμαστε να τοποθετήσουμε κάποια τέντα σε ένα γραφείο. Η μείωση των λάμψεων στις επιφάνειες (οθόνες κλπ.) από τον ήλιο, αλλά και η δημιουργία σκιάς και κατ’ επέκταση δροσιάς μπορούν να ευνοήσουν τη δημιουργία ενός ιδανικού περιβάλλοντος εργασίας. Επίσης, η τοποθέτηση τέντας μπορεί να ενισχύσει την ιδιωτικότητα ενός χώρου, αφού μας προστατεύει από τα αδιάκριτα βλέμματα.

 

Αύξηση αξίας ακινήτου

Η τοποθέτηση ενός συστήματος σκίασης (τεντοπέργκολας ή τέντας) μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αύξηση της αξίας του ακινήτου. Πλεονεκτήματα όπως προστασία από τον ήλιο, εξοικονόμηση ενέργειας, δημιουργία επιπλέον χώρων και ενίσχυση της ιδιωτικότητας αποτελούν χαρακτηριστικά τα οποία είναι απαραίτητα και πολλές φορές προ-απαιτούμενα για ένα σύγχρονο σπίτι/ εργασιακό χώρο.

 

Αν χρειάζεστε παραπάνω πληροφορίες σχετικά με την καλύτερη επιλογή εσωτερικής σκίασης για το χώρο σας, οι ειδικοί της σκίασης είναι διαθέσιμοι να σας εξυπηρετήσουν!

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 95 21 819 ή κάντε μια βόλτα από το κατάστημά μας, Δημοσθένους 27, Καλλιθέα.

Βρείτε μας στη σελίδα μας στο Facebook.

Μπραΐμης, οι ειδικοί στις λύσεις σκίασης!