...

Εξοικονομήστε ενέργεια και προστατευτείτε με ένα σύστημα σκίασης

Ο ήλιος είναι το πιο συνηθισμένο καιρικό φαινόμενο της χώρας μας και αν αξιοποιήσουμε σωστά την ενέργειά του μπορούμε να εξοικονομήσουμε σε εντυπωσιακό βαθμό ενέργεια για εμάς και το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα θα διατηρούμε τη θερμοκρασία του χώρου μας στο ιδανικό επίπεδο.

Όπως αναφέρει έρευνα που πραγματοποιείται από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, η κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση σε ένα κτήριο μπορεί να μειωθεί έως και 25% αν χρησιμοποιούνται συστήματα σκίασης.

Μείωση της εξωτερικής θερμοκρασίας

Ένα κατάλληλο σύστημα εξωτερικής σκίασης θα δημιουργήσει έναν τοίχο προστασίας για το σπίτι ή το κτήριό σας, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η είσοδος της ηλιακής ακτινοβολίας και της θερμότητας στον εσωτερικό χώρο. Για την καλοκαιρινή περίοδο αυτό μεταφράζεται σε περιορισμό της χρήσης κλιματιστικών και κατ’ επέκταση σε μείωση του κόστους κλιματισμού. Όταν πέσει ο ήλιος τα συστήματα σκίασης μπορούν να ανοίξουν ή να πάρουν την ανάλογη κλίση ώστε να επιτρέψουν την ανανέωση του αέρα στο χώρο και να μειωθεί η θερμοκρασία του.

Εξοικονόμηση ενέργειας για θέρμανση

Όσον αφορά τους χειμερινούς μήνες, τα συστήματα εσωτερικής και εξωτερικής σκίασης παραμένουν ανοιχτά ώστε να επιτρέπουν τη φυσική θέρμανση του χώρου όταν υπάρχει ηλιοφάνεια. Με αυτόν τον τρόπο απαιτείται λιγότερη ενέργεια για να θερμανθεί ο χώρος.

Προστασία από τις βλαβερές ακτίνες

Πέρα από την εξοικονόμηση ενέργειας, το σύστημα σκίασης παρέχει προστασία και από τις ακτίνες UV του ήλιου. Πιο συγκεκριμένα, οι UVB ακτίνες του ήλιου είναι καρκινογόνες και προκαλούν ερεθισμούς και εγκαύματα, οπότε είναι αναγκαίο να προστατευτούμε από αυτές. Τη λύση μας δίνουν οι τέντες και οι ομπρέλες με ύφασμα υψηλής ποιότητας και προστασίας, το οποίο, ανάλογα το χρώμα και την αντανακλαστικότητά του, έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να μειώσει την ακτινοβολία των UV ακτινών από 50 έως 90%.

Σκέφτεστε την αγορά ενός συστήματος σκίασης; Το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας Μπραΐμης αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου την κατασκευή και την τοποθέτηση  του στο χώρο σας!

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ☎️ 210 95 21 819 ή επισκεφθείτε μας στο κατάστημά μας στην Καλλιθέα, Δημοσθένους 27.

Μπραΐμης. Οι ειδικοί στις λύσεις σκίασης!