...

Τεντόπανα: Πώς θα επιλέξω τα κατάλληλα;

Πολλοί άνθρωποί δεν αντιλαμβάνονται πόση διαφορά δημιουργεί η τοποθέτηση μιας τέντας στην άνεση του σπιτιού. Οι τέντες μπορούν να «ρίξουν» την θερμοκρασία του εσωτερικού ενός σπιτιού, πράγμα εξαιρετικά χρήσιμο ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες. Συγκεκριμένα μπορούν να μειώσουν την ηλιακή ακτινοβολία που περνάει στο εσωτερικό του σπιτιού από 65 έως 77%. Δεδομένου ότι τα τεντόπανα δεν «παγιδεύουν» θερμότητα και υγρασία, μια τέντα μπορεί να μειώσει τα έξοδα κλιματισμού κατά 25%.

Πώς να επιλέξω τα κατάλληλο τεντόπανα;

Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ ακρυλικού και συνθετικού τεντόπανου. Η επιλογή υφάσματος είναι το πιο διασκεδαστικό κομμάτι στην αγορά τέντας, και το τεντόπανο θα πρέπει να ταιριάζει τόσο με το εσωτερικό όσο και με το εξωτερικό του σπιτιού σας. Παρακάτω θα βρείτε τα 5 βασικά tips που βοηθούν ώστε να επιλέξετε το κατάλληλο πανί υφάσματος για εσάς:

  1. Το χρώμα του υφάσματος μπορεί είτε να αναμειγνύεται αρμονικά με τον εξωτερικό διάκοσμο, είτε να ξεχωρίζει για να τονίσει τον χώρο. Το χρώμα της τέντας που θα δημιουργεί αντίθεση δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικό για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
  2. Εμπνευστείτε από το περιβάλλον σας. Αν βρίσκεστε π.χ. περιτριγυρισμένοι από δέντρα ή βλάστηση, τότε οι πιο γήινοι τόνοι στην επιλογή τέντας θα δέσουν όμορφα με τον υπόλοιπο χώρο, αν πάλι θέλετε να ξεχωρίζετε από τους γείτονες σας υπάρχουν πολλά τολμηρά χρώματα και σχέδια από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε.
  3. Το στυλ του σπιτιού σας είναι ένας ακόμα αποφασιστικός παράγοντας που επηρεάζει το ύφασμα που θα επιλέξετε. Αν έχετε παραδοσιακό στυλ, τα πιο ξεκάθαρα σχέδια και χρώματα ενδεχομένως να δέσουν καλύτερα. Εάν έχετε σκεπή με γωνίες τότε η μονοχρωμία είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Αν έχετε ένα σπίτι σε σύγχρονο στυλ μπορείτε να επιλέξετε και άλλα σχέδια, όπως μοτίβα κύματος.
  4. Αν επιλέξετε σχέδια με μοτίβα συνυπολογίστε το μέγεθος της τέντας, για παράδειγμα επιλέξτε μεγάλα σχέδια αν η τέντα πρόκειται να έχει το αντίστοιχο μέγεθος, ώστε ν αποφύγετε να γίνει το σχέδιο κουραστικό στο μάτι.
  5. Δώστε μια παραπάνω προσοχή στο εσωτερικό ύφασμα της τέντας. Η τέντα επηρεάζει και την όψη του εσωτερικού του σπιτιού σας, οπότε το εσωτερικό πανί πρέπει να ταιριάζει με τον χώρο σας.

Όλα τα παραπάνω είναι απλά tips για να επιλέξετε σχέδια & χρώματα για το πανί της τέντας σας που έχουν να κάνουν με την αισθητική του χώρου σας.

Τι γίνεται όμως με την ποιότητα;

Το πιο σημαντικό απ’ όλα τα παραπάνω είναι να επιλέξετε ένα όμορφο μεν πανί, αλλά να αντέξει στον χρόνο!

Επιλέγετε πάντα τεντόπανα αξιόπιστων εταιριών με τις ανάλογες εγγυήσεις τους! Μην ξεχνάτε ότι η αγορά σας είναι μια μικρή επένδυση για το σπίτι σας. Η επιλογή ενός τεντόπαντου άγνωστης προέλευσης λίγο χαμηλότερου κόστους ίσως είναι λίγο πιο ελκυστική, αλλά σίγουρα είναι αποδεδειγμένα λανθασμένη καθώς η φθορά του πανιού θα φανεί πολύ πιο άμεσα από το χρονικό διάστημα που σας έχουν αναφέρει.

Στο κατάστημα μας υποστηρίζουμε πάντα τον ορισμό value for money, δηλαδή σχέση ποιότητας – τιμής, σας προσφέρει τα πιο αξιόπιστα τεντόπανα της αγοράς επώνυμων εταιρειών με τις εγγυήσεις τους στις καλύτερες τιμές.

Σκέφτεστε την αντικατάσταση ενός τεντόπανου; Το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας Μπραΐμης αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου την αντικατάστασή του στο χώρο σας!

Επικοινωνήστε μαζί μας στο ☎️ 210 95 21 819 ή επισκεφθείτε μας στο κατάστημά μας στην Καλλιθέα, Δημοσθένους 27.

Βρείτε μας στη σελίδα μας στο Facebook.

Μπραΐμης. Οι ειδικοί στις λύσεις σκίασης!