...
Τέντα ή Τεντοπέργκολα;

Τέντα ή τεντοπέργκολα σε μεγάλα μπαλκόνια; Τι πρέπει να επιλέξω;

Πολλοί προβληματίζονται όταν έρχεται η ώρα να επιλέξουν ποιο είναι το ιδανικότερο είδος σκίασης για το χώρο τους. Τι λοιπόν πρέπει να επιλέξουμε εάν έχουμε μεγάλο μπαλκόνι ή βεράντα; Τέντα ή τεντοπέργκολα;

Τέντα ή Τεντοπέργκολα;

Οι τέντες και οι πέργκολες είναι εξωτερικές κατασκευές που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν καταφύγιο από τον ήλιο ή τη βροχή. Η βασική διαφορά μεταξύ τους είναι ότι οι τέντες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του σπιτιού, ενώ οι πέργκολες αν και μπορούν και αυτές να είναι προσκολλημένες στο χώρο μας, μπορούν να υπάρξουν και ως ανεξάρτητες κατασκευές.

Το βασικό ερώτημα κάθε ενδιαφερόμενου που θέλει να επιλέξει ένα μέσο σκίασης είναι προς ποια κατεύθυνση θα πρέπει να προσανατολιστεί. Εάν ο χώρος μας είναι περιορισμένος, τότε η επιλογή της τέντας μοιάζει μονόδρομος. Τι συμβαίνει όμως όταν θέλουμε να βρούμε την κατάλληλη μέθοδο σκίασης για ένα μεγάλο μπαλκόνι ή βεράντα; Ποια θα πρέπει να είναι η επιλογή μας; Τέντα ή τεντοπέργκολα;

 

Τι πρέπει να ξέρετε για τις τέντες;

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη τέντας. Σίγουρα, η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι περισσότερο εξοικειωμένη με τις τέντες με αντηρίδες και τις τέντες με βραχίονες. Παρ’ όλα αυτά οι τέντες κασετίνες, που προσαρμόζονται εύκολα στη ρήση που επιθυμούμε και έχουν τη δυνατότητα να μαζεύουν το πανί τους στο 100%, αλλά και οι κάθετες τέντες αποτελούν αρκετά δημοφιλείς επιλογές. Όλες οι τέντες είναι ανθεκτικές, παντός καιρού και αποτελούν την ιδανική λύση, όταν το μέγεθος του χώρου που μας ενδιαφέρει είναι από μικρός έως μεσαίος.

 

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις τεντοπέργκολες;

Οι τεντοπέργκολες ή αλλιώς πέργκολες αλουμινίου είναι πιο σταθερές κατασκευές. Είναι ιδανικές για κάλυψη δύσκολων και μεγάλων επιφανειών με εμβαδόν έως και 150m2. Ασφαλώς αντέχουν σε όλες τις κλιματολογικές συνθήκες και έχουν μεγάλη ανθεκτικότητα στο χρόνο. Οι πέργκολες αλουμινίου όμως σε αντίθεση με τις τέντες χρειάζονται συστήματα στήριξης (κολώνες κλπ.), καθώς πρόκειται για πιο ανεξάρτητες κατασκευές.

Οι τεντοπέργκολες είναι η καταλληλότερη επιλογή όταν ο χώρος που θέλουμε να καλύψουμε είναι μεγάλος ή θέλουμε να τον επεκτείνουμε. Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί να υπάρξει και συνδυασμός πέργκολας αλουμινίου με τέντα. Εάν για παράδειγμα θέλουμε να προστατέψουμε και να απομονώσουμε τον χώρο μας στο 100%, τότε μπορούμε να προσθέσουμε στην πέργκολά μας κάθετες τέντες, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ένα «δωμάτιο».

 

Γιατί η εταιρεία Μπραΐμης αποτελεί την ιδανική επιλογή;

Η εταιρεία Μπραΐμης παρέχει λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα σκίασης για περισσότερα από πενήντα χρόνια. Η πολυετής εμπειρία και η επιμονή στην ποιότητα αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά των υπηρεσιών μας.

Παρέχουμε πιστοποιημένα και πρώτης ποιότητας προϊόντα, τα οποία διαθέτουν εγγύηση χρόνων. Ενημερωνόμαστε για κάθε καινοτομία της αγοράς και το προσωπικό μας είναι άρτια εκπαιδευμένο και έτοιμο να σας συμβουλεύσει για οτιδήποτε μπορεί να χρειαστείτε.

 

Αν χρειάζεστε παραπάνω πληροφορίες σχετικά με την καλύτερη επιλογή εσωτερικής σκίασης για το χώρο σας, οι ειδικοί της σκίασης είναι διαθέσιμοι να σας εξυπηρετήσουν!

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 95 21 819 ή κάντε μια βόλτα από το κατάστημά μας, Δημοσθένους 27, Καλλιθέα.

Βρείτε μας στη σελίδα μας στο Facebook.

 

Μπραΐμης, οι ειδικοί στις λύσεις σκίασης!